van der Horst

Rallye Monte Carlo: Nabeschouwing M-Sport

De omstandigheden in de Rallye Monte Carlo deden de tijden van vroeger weer herleven met hevige sneeuwval en spiegelgladde klassementsproeven. In zijn eerste 'Monte' ooit behaalde Mads Østberg van Qatar M-Sport in zijn Ford Fiesta RS WRC een fraaie zesde plaats.

De M-Sport Ford Fiesta RS WRC was de gehele rally competitief en alle vier Qatar M-Sport-coureurs wisten een klassementsproef te winnen. Thierry Neuville in de shakedown, Evgeny Novikov op kp 6 en 7, Juho Hänninen op kp 9 en Østberg op kp 12. Novikov reed bovendien geruime tijd met zicht op een podiumplaats totdat hij op de befaamde en gevreesde 'Col de Turini' van de weg raakte. Op dezelfde proef moest ook Qatar-teamgenoot Juho Hänninen in de Fiesta vroegtijdig de strijd staken na een 'sortie de route'.

Østberg en co-driver Jonas Andersson reden een bekeken rally en kwamen dus niet op het lijstje uitvallers terecht.

Mads Østberg (6e): "Zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Het was spiegelglad en de auto gleed alle kanten uit. Het enige dat ik kon doen was om te zorgen niet van de weg te raken. De proef 'Moulinet - La Bollene Vesubie' was verschrikkelijk en we raakten een muur. We hebben toen zo'n 5 minuten verloren. Ik heb veel geleerd en kijk uit naar de rally van Zweden, en dat is mijn terrein."

Teammanager, Malcolm Wilson: "Natuurlijk is het resultaat teleurstellend, vooral ook omdat Evgeny Novikov en Juho Hänninen het zo goed deden en toch de finish niet haalden. Onze rijders zijn heel jong en deden het goed. Ik denk dat ze in de loop van het seizoen heel goede resultaten zullen boeken."

M-Sport press




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zondag 20 januari 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons