van der Horst

Rallye Monte Carlo: Neuville gaat sneller dan Ogier, maar crasht na zes kilometer en geeft op

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Spektakel vanmorgen in de Rally van Monte Carlo waar Thierry Neuville reeds op de eerste KP crashte nadat hij de snelste tussentijd liet optekenen. Over and out dus voor Neuville, die in Monte Carlo nog nooit wist te finishen. Ook Sébastien Ogier geraakte even in de problemen en verloor daardoor enkele tellen; hij weet weliswaar het einde van de besneeuwde KP te bereiken. Revelatie van vandaag is de voor Ford debuterende Robert Kubica die bijna vijftien seconden sneller is dan Bryan Bouffier op de tweede plaats.
Niet bepaald een droomdebuut dus voor Neuville in zijn eerste echte KP in de nieuwe Hyundai i20. Onze landgenoot was dan wel 4.5 seconden sneller dan wereldkampioen Sébastien Ogier, maar na goed zes kilometer was het einde verhaal, meteen de vierde opgave in vier jaar tijd in deze aartsmoeilijke rally voor onze landgenoot. "We verloren de controle over de voorkant van de wagen nadat we te snel een rechtse bocht namen. We spinden en beschadigden de achterkant, maar zijn beiden in orde", aldus Neuville.

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Rally Championship op donderdag 16 januari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte Carlo.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons