van der Horst

Rallye Monte Carlo Historique: Dag 3: Belgen blijven in de running

Dirk Van Rompuy - Jans Vanoverschelde - Opel Ascona
Dirk Van Rompuy - Jans Vanoverschelde - Opel Ascona
Vandaag stonden vier proeven op het programma, waarvan twee KP’s in de sneeuw en dus werden de verschillen groter. Gisteren mocht de Italiaan Mozzi (Lancia Fulvia) als leider gaan slapen met een nipte voorsprong van 1sec. op de Porsche van de Noor Granerud en 1,4 sec. op de eerste Belg, José Lareppe in de Opel Kadett. Dominique Holvoet en Bjorn Vanoverschelde volgden op 12,7 seconden, net voor Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde die na een verlies van 17 sec toch nog konden aansluiten op 18,8 seconden.
Maes-Deplancke - Porsche 914/6
Maes-Deplancke - Porsche 914/6
Tijdens de eerste KP van dag 3 verloor Mozzi een pak tijd en dook naar de 60ste plaats in de rangschikking. De sneeuw lag onze landgenoten goed, Lareppe pakte een voorlopige derde plaats en Van Rompuy rukte op naar de achtste plaats.

Ook de tweede KP van de dag werd in de sneeuw verreden en opnieuw waren Lareppe en Van Rompuy bij de pinken. Dominique Holvoet was terug geslagen naar de 14de positie, toch nog voortreffelijk in een dergelijk groot en hoogstaand deelnemersveld.

José Lareppe - Opel Kadett
José Lareppe - Opel Kadett
De derde KP werd verreden op droog en ditmaal was Mondron de beste Belg in zijn Porsche en wist de chrono van winnaar Garosi te benaderen tot op 1/10 seconde. Lareppe kon met nog één KP te gaan opstomen naar de 2de plaats op 3,6 seconden van de leidende Porsche van Granerud.



Dominique Holvoet-Bjorn Vanoverschelde
Dominique Holvoet-Bjorn Vanoverschelde
De dag werd afgesloten met een schitterende tweede plaats van Ruben Maes op de vierde KP met de Porsche 914/6 op 2/10 sec van winnaar Mikkelsen. De andere Belgen lieten zich niet verrassen waardoor we de dag afsluiten met nog steeds de Porsche 911 van de Noor Granerud aan de leiding met in zijn spoor de Opel Kadett van Lareppe op 21 strafpunten of 2,1 seconden. Een knappe negende plaats is er nog steeds voor Dirk van Rompuy en Jens Vanoverschelde op 30 seconden van de leider. De derde Belg in het internationaal gezelschap is nu Raymond Horgnies op de 13de plaats en op een minuut van de leider. Holvoet en Bjorn Vanoverschelde volgen als 15de op 71 seconden.

Jens Vanoverschelde - Dirk Van Rompuy
Jens Vanoverschelde - Dirk Van Rompuy
Morgen wordt de dag van de waarheid waarbij volgens Jens Vanoverschelde nog van alles kan gebeuren. De start is om 6 uur morgenvroeg voor drie KP’s en na een tussenpauze van enkele uren moeten de heren de slotlus afwerken tijdens de nacht van de lange messen met een passage over de roemruchte Col de Turini. De eerste wagens worden rond 1u30 terug in Monaco verwacht. 

Foto's: Eddy Coppée



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons