van der Horst

Rallye Monte Carlo Historique: dag 2: Lareppe naar de leiding - Van Rompuy van 2 naar 7

De Rallye Monte Carlo Classic is bijna halfweg en er zijn nogal wat verschuivingen te melden. Vandaag stonden vier proeven op het menu.
De Monegask Morosini, die gisteren de leiding had met 28 strafpunten minder dan onze landgenoten Dirk van Rompuy en Jens Van Overschelde, duikt naar de achtste plaats. De nieuwe leiders na de tweede dag  zijn onze landgenoten Lareppe & Lambert, die deze rally reeds tweemaal op hun palmares zetten. De Belg Horgnies, gisteren nog goed gestart in vierde positie, moest de handdoek werpen met problemen aan de motor.

De eerste proef werd gewonnen door de Spaanse familie Sagi in een Porsche met amper 7 punten voorsprong op de Opel Kadett van Lareppe die gisteren de openingsdag afsloot in 12de positie. Van Rompuy werd 8ste. Hierdoor kwam Lareppe aan de leiding met Van Rompuy in zijn kielzog.

Van Rompuy liet het hier niet bij en pakte in de vierde proef het commando over van Lareppe, die ook nog de Alpines van Coppola en Vial voor zich moest dulden. Op de vijfde proef verloor de Antwerpenaar een pak punten en verhuisde naar de 5de plaats.

"Het niveau ligt zodanig hoog dat een klein oponthoud grote gevolgen heeft in de tussenstand", aldus Van Rompuy aan de finish. "Vier seconden door een kudde schapen en nog eens vier seconden door een vrachtwagen die we voorbij moesten op de smalle wegen. Acht seconden van de ideale tijd en meteen een kleine duik in het klassement. Maar we zijn zeer tevreden en de tegenstand is verschrikkelijk sterk. We staan nu 7de en dat is beter dan verhoopt. En het moeilijkste moet nog komen. Uiteraard was het heel plezant om in een deelnersveld van 300 wagens aan de leiding te liggen", aldus nog de Opel rijder.

Lareppe deed beter en kwam terug de top drie binnen. En tijdens de laatste proef van de tweede dag pakte we Waalse Opelrijder de leiding over met 18 punten voor op de Alpine A110 van de Monegask Brianti en 32 punten op de Alpine A310 van de Fransman Coppola. Van Rompuy en Jens Van Overschelde volgen nu in 7de stelling, terwijl Dominique Holvoet met Bjorn Van Overschelde van de 21ste plaats gisteren nu opschuiven naar de 16de stek.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op dinsdag 29 januari 2013.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons