Rallye Monte Carlo Historique: Op naar de nacht van de lange messen

Vannacht valt het doek over deze opnieuw schitterende editie van de Rallye Monte Carlo Historique waarin enkele landgenoten een hoofdrol spelen.
Het duo Lareppe/Lambert, dat als leider de tweede dag afsloot en deze rally reeds tweemaal won, keerde reeds huiswaarts. Blijkbaar heeft Lambert een verkeerde gemiddelde snelheid genomen, waardoor ze zwaar achteruit werden geslagen en alle hoop op een nieuwe zege of een goed klassement mochten vergeten. Het Waalse duo heeft dan maar de handdoek in de ring geworpen.

Met deze avond nog drie zware proeven, waaronder een doortocht op de beruchte Turini, voor de boeg, zijn momenteel Dominique Holvoet & Bjorn van Overschelde (Toyota Celica) de best geklasseerde Belgen op een vijfde plaats algemeen en derde in Klasse 4, op een 50-tal seconden van leider Brianti met de Renault Alpine A110. Holvoet zit maar op een fractie van een potentiële podiumplaats. Iets verder op een 7de plaats staan Dirk Van Rompuy & Jens Van Overschelde met de Opel Ascona op een 15-tal seconden van landgenoot Holvoet. Dus ook voor Dirk Van Rompuy is een podiumplaats niet ondenkbaar.

Een spannende strijd dus ook tussen de beide broers Van Overschelde als copiloten van Holvoet en Van Rompuy.

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op donderdag 31 januari 2013.