van der Horst

Rallye Monte Carlo Historique: Spannende ontknoping

Ralley Monte Carlo Historique 2013 - Van Rompuy-Van Overschelde
Ralley Monte Carlo Historique 2013 - Van Rompuy-Van Overschelde
De wissels aan de leiding van de Rally van Monte Carlo voor historische wagens volgen elkaar in ijltempo op. Na onze landgenoten Dirk Van Rompuy en José Lareppe is het nu de beurt aan de Monegask Brianti (Renault Alpine A110) om als leider de derde dag af te sluiten.
Vandaag stonden vier zware etappes op het menu. Na de eerste etappe verloor Lareppe zijn leiderspositie aan Brianti, terwijl Dirk Van Rompuy van de zesde naar de derde plaats opstoomde. Het verschil tussen Brianti en Lareppe was te verwaarlozen.

Tijdens de tweede etappe van de derde wedstrijddag kreeg Lareppe een pak strafpunten aangesmeerd en verhuisde naar de 43ste plaats in het klassement. Van Rompuy handhaafde zich binnen de top 3, maar kreeg de hete adem van Holvoet in zijn nek.

Een wedstrijd in de wedstrijd, want de gebroeders Jens en Bjorn Van Overschelde zijn de respectievelijke copiloten van Dirk Van Rompuy en Dominique Holvoet.

Holvoet moest tijdens de derde proef wat terrein prijs geven en verhuisde naar de vijfde plaats, terwijl Van Rompuy de Porsche van de Monegask Raimondo in het vizier had in de strijd voor de tweede plaats. Maar in de laatste proef vandaag verloor het duo Van Rompuy / Van Overschelde wat tijd en verhuisde naar de achtste plaats in de tussenstand.

De top is danig aan elkaar gewaagd dat het kleinste foutje of een minimale oponthoud zwaar wordt afgestraft.

Met een 4de plaats algemeen is Holvoet momenteel de best geklasseerde Belg voor Van Rompuy (8ste) en Lareppe die zich dapper een weg terug vocht naar een voorlopige 21ste plaats. 

Foto: Jo Lillini



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op woensdag 30 januari 2013.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons