van der Horst

Rallye Monte Carlo Historique: voorlopige tweede plaats voor Dirk Van Rompuy na dag 1

Niet minder dan 314 wagens aan de start vandaag voor de eerste twee proeven van de Rallye Monte Carlo Historique 2013. Na een lange rit vanuit Reims voor de Belgische teams en enkele andere Europese steden, werden vandaag de eerste twee klassementsproeven afgewerkt.
Geen Andruet of Ragnotti in de voorste gelederen vandaag, maar wel onze landgenoot Dirk Van Rompuy met Jens Vanoverschelde die de eerste dag afsloten op een fenomenale tweede plaats algemeen met de Opel Ascona.

De eerste proef stond de Antwerpenaar nog ex aequo met ex winnaar Lareppe op de 7de plaats algemeen. Maar in de tweede proef was Van Rompuy opnieuw vooraan te vinden en sluit de eerste dag af in tweede positie achter de Opel Kadett GTE van de Monegask Morosini. Een andere Monegask, Perlino staat derde met een Sunbeam, ex aequo met een tweede Belg, Raymond Horgnies in een Porsche. Titelverdediger José Lareppe staat op een voorlopige 12de plaats. Dominique Holvoet valt met de Toyota Celica net buiten de top 20, maar toch nog schitterend met 314 wagens aan de aftrap.



Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Historic Rally op dinsdag 29 januari 2013.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons