van der Horst

Rallye Neige et Glace: Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde pakken leiding over van Guino Kenis en broer Bjorn Vanoverschelde

Dirk Van Rompuy / Jens Vanoverschelde - Porsche 914/6
Dirk Van Rompuy / Jens Vanoverschelde - Porsche 914/6
Tijdens de tweede wedstrijddag die in totaal elf KP’s omvatte en 300 km werd de Porsche 914/6 van Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde overtuigend de dagwinnaars en schuiven van de vierde plaats op naar de leiding in de tussenstand. Uiteraard staan ze ook aan de leiding in de Klasse Basse. Deze vreugde werd echter overschaduwd door de zware crash van onze landgenoot Eric Van Peer die in aanraking kwam met een privé voertuig en met breuken aan de enkel en de pols werd overgebracht naar het ziekenhuis. Van Peer zal zo snel mogelijk worden overgebracht naar België terwijl co Eric Chapa er met de schrik vanaf kwam. Van Peer stond tweede in de klasse 4x4.
Guino Kenis / Bjorn Vanoverschelde
Guino Kenis / Bjorn Vanoverschelde
Elf KP’s stonden er op het programma en aan het einde van de dag en nog voor de aftrok van de drie jokers kwamen Dirk Van Rompuy en Jens Vanoverschelde als beste aan de meet. De leider van de eerste dag, Guino Kenis en Bjorn Vanoverschelde kwamen reden ook een goede wedstrijd, maar werden in de laatste KP gehinderd door een file van vier km die ze niet voorbij konden. Ze passeerden hierbij ook zeven timing points terwijl ze er maar drie per dag als joker kunnen inbrengen. Daarenboven had het duo dat onlangs nog schitterend tweede werd in de Legend Boucles @ Bastogne ook in de voormiddag wat tijd verloren door een tractor, waardoor ze reeds een joker hadden opgesoupeerd.

Zodoende pakken de co-brothers van Kenis en Van Rompuy de leiding van elkaar over en zakt het duo Kenis/Bjorn Vanoverschelde van de leiding naar de dertiende plaats. Tweede in de tussenstand, de Franse ex winnaar Sanseigne maakte een navigatiefout in de voormiddag terwijl Deflandre wat tijd verloor door een tegenligger. Maar daar dienen dus de jokers voor.

De voorsprong van onze landgenoten Van Rompuy / Vanoverschelde in hun Porsche 914/6 is miniem met de hete adem in hun nek van de Fransman Fornasier (Fiat) die van de derde naar de tweede plaats schuift en die volgt op amper 1,2 punten.

Deflandre / Noelanders - Porsche 911
Deflandre / Noelanders - Porsche 911
De Belgen beheersen nog steeds het gebeuren met een derde plaats voor Delhez/Noelanders (Ford Escort) voor Deflandre/Gully (Porsche) en Reuter/Bernard (Porsche 914/6) die de top 5 afrondt. Dag drie wordt bijzonder zwaar met 340 km voor de boeg, verdeeld over 13 KP’s.

Dirk Van Rompuy: “We hebben er een perfecte dag opzitten. Jens loodste me perfect door de tweede dag en we maakten geen fouten. In de laatste KP verloor ik enkele seconden, maar we wonnen die KP alsnog. Het was gewoon perfect, maar waar we gaan het vel van de beer nog niet verkopen. Gisteren en vandaag startten we achter de 4x4-wagens, terwijl de organisator heeft besloten dat we op dag drie moeten start achter de klasse Haute, en dus als eerste van de laatste klasse. Laat ons hopen dat dit voor geen problemen zorgt onderweg,” aldus een strijdvaardige maar voorzichtige Dirk Van Rompuy.

Foto's: Zaniroli Events



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Historic Rally op dinsdag 14 februari 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons