van der Horst

Rallysprint TBR: Voorbeschouwing van de organisatoren

De TBR Rallysprint kon in laatste instantie nog rekenen op de inschrijvingen van Sébastien Bédoret en Patrick Snijers en daarmee hebben ze de verwachte toppers beet voor de wedstrijd van zondag. Dat is atypisch voor de TBR want de wedstrijd in de buurt van Roeselare is bij uitstek het prototype van een regionale rallysprint, kleinschalig, met de lokale helden en de regionale rijders in de hoofdrol.
Voor de eindzege kunnen we uiteraard niet voorbij aan de concurrenten die R5 machinerie aan de start brengen. Sébastien Bédoret op de Skoda Fabia R5 is op papier onklopbaar. Maar... in een recent verleden zagen we de snelle Waal al eens het decor opzoeken. Dat de prijzen pas aan de meet uitgedeeld worden zal Steve Bécaert ook wel beseffen. De voormalige meervoudige VAS kampioen start met zijn Ford Fiesta R5 Evo en zal vooral de krachtige Porsche 997 GT3 van Gunther Monnens en de BMW 1M van Patrick Snijers in het oog moeten houden. Met deze ervaren klanten ben je natuurlijk nooit klaar. Ook is er nog Nicolas Stampaert, die een andere Ford Fiesta R5 meebrengt.
De andere uitdagers.
De lijst aan kandidaten voor de zege is daarmee nog niet uitgeput want in de vorige editie toonde Paul Lietaer nog wat hij vermag met een goed draaiende Youngtimer Historic. Kan “De Polle” zijn stunt herhalen? Hij is goed, zijn Manta 400 is top, dus… als de moderne toppers maar even een steek laten vallen, dan zou het zomaar eens kunnen! Ook aan PK-zwangere wagens geen gebrek. Wij denken aan Nick Toorré op de Ford Cosworth RS, aan Boone met de Evo X en aan Filip Pyck met de Clio V6. Verder is de vraag wie er Stefaan Tjoens met zijn gebrideerde Evo X van een zoveelste zege in Divisie 1-2 zal kunnen houden. Bij de Oldtimers gaat Glenn Rogiers, met de Opel Kadett, na zijn demonstratie op de Monteberg, opnieuw als favoriet van start.

TBR, één van de kleinste rallyorganisaties in het land, houdt vast aan zijn gekende recept met vier passages over de snelle omloop in Oekene. Alle actie blijft in het centrum van Oekene, waarbij velen hun kamp zullen opslaan rond café De Platte Tube in de Oekenestraat terwijl het rallyhoofdkwartier even verderop in de basisschool De Ark blijft en de start van de wedstrijd binnen wandelafstand ligt.

Om 08u33u lanceert de eerste wagen zich op de snelle proef. Verdere passages zijn er om 11u11, om 13u59 en om 16u37. Traditiegetrouw weten we dan omstreeks 18u00 wie zich de winnaar mag noemen van deze editie 2021. 

Persbericht VAS Rally



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VAS Rally op dinsdag 6 juli 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons