van der Horst

Ramaekers en Strauven zegevieren in Cremona

OK
OK
Belgisch succes in de WSK Super Master Series gisteren! Tijdens de laatste manche van het kampioenschap in het Italiaanse Cremona warenn onze landgenoten Thibaut Ramaekers (OK-Junioren) en Thomas Strauven (OK) de snelsten van het pak in de finale. Ramaekers bevestigt daarmee zijn uitstekende vorm, Strauven voegt zich bij het rijtje WSK winnaars!
Mini & Mini U10: Venant knap derde in de eindstand.
Aan winnen kwam Antoine Venant, in de Mini U10 dit weekend niet meer toe. Onze landgenoot opende het kampioenschap ijzersterk in Lonato en ook in Franciacorta was de jonge Waal bij de pinken. Maar vanaf de wedstrijd in Sarno en ook afgelopen weekend in Cremona stokte de machine. Venant liet wat punten liggen maar knokte zich nog op het eindpodium van de WSK Super Master Series. Een knappe prestatie van de Belg. Henri Kumpen kwam dit weekend niet in actie. Hij besluit het kampioenschap als achttiende. De titel is er voor Oleksander Legenkyi. In de klasse voor piloten ouder dan tien jaar is de titel voor Iskender Zulfikari. De Turk haalde het voor Dean Hoogendoorn en Bogdan Cosma.
OK-Junioren: Thibaut Ramaekers wint opnieuw, Van Langendonck mist snelheid in finale.
OK-Junioren
OK-Junioren
Onze landgenoten in de OK-Junioren kwamen dit weekend opnieuw sterk voor de dag. Thibaut Ramaekers klokte de vierde tijd in de kwalificaties, Van Langendonck moest het met P21 stellen. Na de heats en prefinale vochten de Belgen zich naar voren. Ramaekers begon de finale als tweede, Van Langendonck verweerde zich knap en kwam tot een tiende startplek voor de finale. Helaas ontbrak het daarin aan alle snelheid. Van Langendonck kon geen vuist maken en de man uit Zolder werd 22e. Voor Thibaut Ramaekers verliep het een stuk beter. Hij verloor bij de start dan wel een plekje maar nam de tweede plaats snel weer in handen. In ronde tien volgde dan de inhaalbeweging voor de leiding, die Ramaekers daarna niet meer afstond. De leider in de tussenstand van het Europese kampioenschap dikte zijn zegetotaal daarmee opnieuw aan. De titel is er voor Stepan Antonov die tweede werd in de finale.
OK: Dominante Strauven pakt eerste zege en vice-titel.
Niemand was afgelopen weekend opgewassen tegen Thomas Strauven. De Limburger maakte net voor de start van het EK de overstap van Ricky Flynn Motorsport naar Kart Republic en die overstap lijkt zijn vruchten af te werpen. Strauven pakte de pole, won de heats, en domineerde de finale. Een knalprestatie voor onze jonge landgenoot die zijn eerste WSK zege te pakken heeft. Hij wordt daarmee ook tweede in de eindstand na de Amerikaan Luis Egozi.Ook Lenn Nijs wist nog eens aan te knopen met een degelijke prestatie. Hij kwalificeerde zich keuring in de kop van het veld en bleef in de finale vechten om een plaats in de top tien. Een elfde plaats in de finale werd uiteindelijk zijn deel. 
KZ2: Titel voor Bertuca na derde plaats in finale.
De titel kon Christian Bertuca eigenlijk niet meer ontglippen en een derde plaats in de finale volstond dan ook voor de eerste plaats in de eindstand. De zege was er voor Matteo Vigano, die Emilien Denner klopte voor de zege. In het dertig koppige veld verschenen geen Belgen aan de start.  

Foto's: WSK Promotion



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 1 mei 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons