van der Horst

Rashid Al Dhaheri snoept titel af van Eyckmans, Belgen missen snelheid

Ean Eyckmans
Ean Eyckmans
Het slotakkoord van de WSK Super Master Series vond dit weekend plaats in het Italiaanse Sarno. Aan de voet van de Vesuvius kwamen opnieuw verschillende Belgen in actie maar Ean Eyckmans trok van hen toch de meeste aandacht. Hij ging als leider richting Sarno en kon in de laatste en beslissende meeting de titel grijpen. Helaas werd het niet het weekend waarop gehoopt werd en moest Eyckmans de titel aan Rashid Al Dhaheri laten.
De strijd voor de titel in de 60 Mini klasse ging tussen onze landgenoot en Al Dhaheri. Nadat laatstgenoemde een off-day kende in de vorige meeting die plaatsvond in Lonato, kwam Eyckmans als leider naar de slotmanche. Na de kwalificaties was er voor beiden werk aan de winkel. William Macintyre reed naar de pole terwijl Eyckmans een 12e chrono neerzette, Al Dhaheri volgde iets verder op P15. Maar deze laatste zette op vrijdag en zaterdag een zeer sterke reeks neer tijdens de heats en pakte zelfs twee overwinningen. Ook Eyckmans schoof op, maar bleef steken net buiten de top tien terwijl Dhaheri naar de kop van de tussenstand schof. Startend vanaf de zesde plaats in de finale wist Dhaheri zich in één ronde naar voren te werken. Samen met leider Maciej Gladysz sloeg hij een kloof die niet meer gedicht werd. Wanneer Gladysz er uiteindelijk ook aan was voor de moeite lag de weg naar winst en titel volledig open voor Dhaheri Hij werkte het af en is de nieuwe WSK Super Masters kampioen. Ean Eyckmans reed van P22 naar P13 maar deze ijzersterke race werd dus niet beloond met de titel. Eyckmans kroont zich tot vice-kampioen in een jaar waar hij getoond heeft welk talent hij heeft en waarin hij dat zeker verder nog zal bewijzen!

Tom Braeken
Tom Braeken
Naast Eyckmans kregen we nog drie andere Belgen in de strijd. Vaste waarden Tom Braeken en Douwe Dedecker natuurlijk, die dit weekend opnieuw het gezelschap kregen van Lenn Nijs. Ook voor hen werd het een moeilijk weekend. Dedecker reed naar een 23e tijd in de kwalificaties. Nijs werd 75e, Braeken 82e en dan weet je dat het ontzettend moeilijk wordt. Na de heats wisten Nijs en Braeken zich niet te plaatsen voor de prefinales. Dedecker deed dat wel maar strandde in prefinale-A en haalde de finish niet. De motor hield er aan het einde van de opwarmronde mee op, net voor het doven van de lichten en dus was het jammerlijk opnieuw einde verhaal. 

In de OK en OKJ klasse verschenen dit weekend geen Belgen aan de start. In de KZ2 schakel karts wel, en niet de minste. Rick Dreezen en Yannick de Brabander hielden de Belgische eer hoog, al was het ook voor hen een moeilijk weekend. Een 21e tijd voor Dreezen en een 32e tijd voor de Brabander waren het resultaat na de kwalificaties. Ze wisten zich wel beiden te plaaten voor de finale en daarin deed vooral De Brabander het niet onverdienstelijk met een 13e plaats als resultaat. Dreezen kwam als 22e over de meet. 

Foto's: FM ImageSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op zondag 24 maart 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons