van der Horst

Ratel wil aanpassing reglementen om nieuwe wagens toe te laten in Bathurst

KCMG - Nissan NISMO GT-R GT3 #18
KCMG - Nissan NISMO GT-R GT3 #18
Tijdens de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge, de Bathurst 12 Hour in februari, zagen we ook dit seizoen weer geen onlangs gehomologeerde GT3's in actie. Hoewel het nieuwe jaar wel gestart was, waren de homologaties en aansluitende Balance of Performance-tests van die wagens immers nog niet volledig afgerond. Een hiaat waar de FIA en SRO vanaf willen, en liefst zo snel mogelijk. Het is immers niet logisch dat een week eerder tijdens de Daytona 24 Hours onder meer de gefacelifte Audi R8 wel al te zien was in de GTD-klasse aldaar.
Stéphane Ratel
Stéphane Ratel
Stéphane Ratel verklaarde aan Sportscar365 dat het probleem zo snel mogelijk moet worden aangepakt. "Onze technisch directeur Claude Surmont bekijkt samen met de FIA om een vroegere homologatie en BoP-test vast te leggen, om zo op tijd klaar te zijn voor Bathurst en de rest van de IGTC. De homologatie zal dan idealiter plaatsvinden in september zodat we de BoP-test kunnen doen in oktober, wanneer het weer in Europa nog ok is. Ik wil dat dit er zo snel mogelijk doorkomt, ik hoop zelfs al volgend jaar."

Foto's: IGTC & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 8 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hours.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons