van der Horst

New Race Festival: Reacties na de Belcar seizoensopener

Dylan Derdaele - Belgium Racing
Dylan Derdaele - Belgium Racing
Met een wedstrijd over drie uur op Circuit Zolder, is het Belcar Endurance Championship 2021 officieel op gang gevlagd. Op kwantitatief vlak loste het Belgisch kampioenschap uithouding niet echt de verwachtingen in, maar desondanks zagen we een mooie wedstrijd met strijd op meerdere vlakken. Na afloop sprokkelde Autosport.be wederom enkele reacties aan de voet van het podium.
Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten
Bert Longin, Stienes Longin en Christoff Corten
Stienes Longin (Krafft Racing, 2e Proto): "Ik ben blij dat de race is afgelopen. Het had geen kwartier langer moeten duren. De wagen liep niet echt goed, dus we zijn meer dan tevreden met de tweede plaats in het klassement. We hebben op het einde ook een stop and go moeten afwerken omdat de startmotor het begeven had, waardoor het team onze wagen moest aanduwen bij de laatste reguliere pitstop."

GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
GHK Racing by T2 - Norma M20 FC
Ian Gepts (GHK Racing by T2, 3e Proto): "Ik ben enorm tevreden met deze podiumplaats, zeker nadat we tijdens de race af te rekenen kregen met een sensorprobleem. Daardoor moesten we bij 5000 toeren opschakelen, circa 2000 toeren eerder dan gebruikelijk. Brent heeft zijn stint afgewerkt met de defecte sensor, maar bij de laatste pitstop besloot het team de sensor te wisselen en dat was de juiste beslissing. Nadien draaide de Norma terug perfect. Ik heb dus het gevoel dat de derde plaats het best mogelijke resultaat was vandaag."

Podium GTA
Podium GTA
Jan Ooms (Belgium Racing, 2e GT): "Eindelijk onze eerste podiumplaats! De nieuwe startprocedure in de Belcar was voor mij wat verwarrend, waardoor ik wat van mijn concentratie verloor en bij het aanremmen van de eerste bocht remde op een vuile strook van het circuit. Ik spinde de grindbak in en daardoor verloren we wat tijd. Vervolgens hebben we een solide race afgewerkt en ik ben dan ook tevreden dat we die op het ereschavot konden besluiten. Vanavond gaan we vieren!"

QSR Racing - Audi RS 3 LMS TCR
QSR Racing - Audi RS 3 LMS TCR
Joel Uylenbroeck (QSR Racing, 1e Toerisme): "Een ietwat onverwachte zege eigenlijk. We wilden een blitsstart maken en dat lukte ook, maar we wisten dat het moeilijk zou zijn om de Pricon Racing bij te houden op pure snelheid. Ik kon gelijke tred houden, tot we door een probleem af te rekenen kregen met vermogensverlies. Daardoor moest ik al rijdend een reset uitvoeren, waardoor we eigenlijk de aansluiting wat verloren. Yevgen (Sokolovskiy) kreeg vroeg in zijn stint een lekke band, wat ons deed terugvallen van P2 tot P4. Nadien rukten we terug op tot P2 en bij de korte regenbui en daaropvolgende neutralisatie werkten we onze laatste stop af waardoor we opnieuw aan de leiding kwamen. Ik vind dat we tactisch een enorm sterke race hebben gereden, ondanks dat het de eerste race was die ik samen met Yevgen en Jurgen (Van Den Broeck) afwerkte."

TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Mario Martlé (TotaalPlan Racing, 3e GT): "Kenneth en ikzelf zijn ongelooflijk tevreden met deze podiumplaats. We weten dat we op pure snelheid iets tekort komen ten opzichte van onze jongere teamgenoten, maar we hebben de wedstrijd goed ingedeeld. We kenden enkele kleine probleempjes, maar hebben het hoofd altijd koel gehouden, met het podium als resultaat. Dit is ons tweede seizoen met de Lamborghini, maar toch heb ik alles bij elkaar nog maar een goede duizend kilometer gereden met de Super Trofeo. Tenopzichte van vorig seizoen, ben ik drie seconden sneller geworden. We weten dat er nog ruimte voor verbetering is, maar we leren elke wedstrijd bij en dat is het belangrijkste. De keuze om de bezetting dit seizoen te verdelen over twee wagens was een zeer bewuste om alle piloten toe te laten zoveel mogelijk bij te leren. De toon is wat ons betreft alvast gezet voor de rest van het seizoen."


Dylan Derdaele & David Saelens
Dylan Derdaele & David Saelens
Dylan Derdaele (Belgium Racing, 1e GT): "We hadden vooraf afgesproken dat we zouden strijden met het mes tussen de tanden en dat is precies wat we gedaan hebben. We hebben geknokt en gestreden voor elke seconde, met als resultaat de zege in de GT-divisie. De nieuwe Porsche draaide als een Zwitsers uurwerk, de wagen gaf geen krimp. Na onze zeges vorige week in Spa, bij de Porsche Carrera Cup, is deze nieuwe zege een pluim op de hoed van het ganse team. Het bewijst dat de nieuwe bolide van Porsche een gedegen wapen is in zowel sprint- als uithoudingsraces."

Tom Boonen
Tom Boonen
Tom Boonen (Deldiche Racing, DNF): "Dit is een resultaat dat eigenlijk wel moeilijk te verwerken is voor het team. We hebben in de aanloop naar deze wedstrijd meer dan 1000 km getest zonder problemen en dan worden we tijdens deze race genekt door een kabeltje van een halve euro. Waren we dat probleem niet tegengekomen, ben ik ervan overtuigd dat we over de snelheid beschikten om te strijden voor een tweede plaats. Nu goed, het zij zo."

Foto's: Martijn Wouters & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 9 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons