van der Horst

Rebellion houdt de autosport voor bekeken

Rebellion Racing - Rebellion R-13
Rebellion Racing - Rebellion R-13
Het nieuws sloeg in als een bom, na de volgende editie van de 24 Heures du Mans stopt Rebellion alle activiteiten in de autosport. Dat betekent ook dat het niet in zee zal gaan met Peugeot voor de bouw van een hypercar niettegenstaande er een overeenkomst gesloten was tussen beide entiteiten die over vijf jaar liep. Peugeot liet al weten dat de beslissing van Rebellion geen invloed zal hebben op de terugkeer van het Franse merk in het WEC.
Rebellion R13 #1
Rebellion R13 #1
Rebellion Racing was een gevestigde naam in het WEC en ook dit seizoen was het team tot nu toe het enige dat Toyota kon bedreigen voor de zege. Maar aan alles komt dus blijkbaar een eind, na de etmaalrace in Le Mans trekt Rebellion de stekker uit alle autosportactiviteiten. Als reden wordt er opgegeven dat het merk Rebellion zijn marketing strategie moet herzien.

Peugeot Hypercar
Peugeot Hypercar
Ook voor Peugeot komt het nieuws hard aan, het Franse merk was juist een vijfjarige samenwerking aangegaan met Rebellion voor het inzetten van een Hypercar in het WEC. Peugeot bevestigde dat het nu alleen doorgaat met het project en dat met de steun van trouwe sponsor Total. Echter al snel volgde een bericht dat Peugeot in Ligier een nieuwe partner heeft gevonden die zal instaan voor de ontwikkeling van de aerodynamica van de wagen.

Foto's: Rebellion, FIA WEC & Peugeot Sport
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 13 februari 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons