van der Horst

24H Le Mans: Rebellion Racing krijgt duwtje in de rug van de ACO

Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
De nieuwe Rebellion R-One is de enige wagen die ingeschreven staat in de LMP1-Light divisie voor de 24 uren van Le Mans. De LMP1-L categorie is voorbehouden aan private teams en om de kosten te drukken zijn er geen Hybride systemen toegelaten. Samen met Lotus was Rebellion het enige team dat een wagen inschreef in deze categorie, maar van de Lotus is tot op heden nog geen spoor te bekennen zodat Rebellion in Le Mans als enige team uitkomt in de LMP1-L divisie. De Rebellion R-One maakte zijn debuut in de 6 Hours of Spa waar twee exemplaren aan de start stonden. De prestaties van de door een Toyota motor aangedreven bolide lagen echter zo ver van de LMP1 wagens van Audi, Toyota en Porsche dat de ACO beslist heeft om enkele gunstmaatregelen te verlenen aan de R-One teneinde de bolide wat competitiever te maken.
  • Skylimit Events
De vorige seizoenen gebruikte Rebellion Racing als wagens de Lola B12/60 Coupé, maar voor dit jaar besloot men om een eigen bolide, ontworpen bij Oreca, in te zetten. De ontwikkeling van de wagen duurde langer dan gepland en men moest forfait geven voor de 6 Hours of Silverstone, pas voor de race in Spa waren beide wagens klaar. De twee Rebellion’s hadden in de Ardennen nog te kampen met kinderziektes maar al snel bleek dat de wagens niet konden concurreren met de LMP1-H bolides, een gegeven dat tijdens de testdag in Le Mans bevestigd werd. De ACO meldt nu dat het besloten heeft dat men de wagen 40 kilogram lichter mag maken (810 kg), dat er geen beperking op verbruik per ronde zal opgelegd worden, dat de inhoud van de benzinetank met 3,71 liter mag vergroot worden en dat het brandstofdebiet  bij het tanken met 2% mag verhoogd worden. Al deze maatregelen, geldig voor alle LMP1-L wagens, zijn natuurlijk genomen om de kloof in prestaties met de LMP1-H wagens te verkleinen.

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op dinsdag 10 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons