van der Horst

Rebellion Racing verruilt Toyota V8 voor AER V6 turbo

Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
De Rebellion Racing R-One LMP1-wagens zullen dit jaar uitgerust worden met biturbomotoren uit de ateliers van AER. De Zwitsers kwamen tot de beslissing afscheid te nemen van de Toyota 3,4 liter V8's omdat de krachtbronnen aan het einde van dit seizoen sowieso zouden verdwijnen uit het wereldkampioenschap uithouding. Rebellion wil ook in 2015 deelnemen aan het FIA WEC, 24H du Mans incluis, al heeft het meteen ook slecht nieuws...
  • Dreamdrive
Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
Rebellion Racing - Rebellion R-One - Toyota
Rebellion Racing looft de samenwerking met Toyota Motorsport (TMG) van de afgelopen jaren en meldt dat het samen met chassis-partner Oreca werkt aan een aangepaste versie van de R-One welke de nieuwe biturbo V6 van AER moet kunnen ontvangen. Helaas zal het team door, de naar eigen zeggen laat genomen, beslissing zowel de testsessie in Le Castellet als de seizoensopener in Silverstone missen. Laatsgenoemde wedstrijd is een halve thuisrace gezien de sterke band met het Verenigd Koninkrijk. Het goede nieuws is dan weer dat we de nieuwe Rebellion R-One AER voor het eerst te zien moeten krijgen bij de 6 Hours of Spa. Op vlak van rijdersbezettingen lost men geen details.

CLM P1/01 AER
CLM P1/01 AER
De krachtbron van Advanced Engine Research, de AER P60 V6 GDI, werd vorig jaar voorgesteld en is volgens AER-oprichter Mike Lancaster de eerste klanten-krachtbron die speciaal gebouwd werd met de ACO-reglementatie voor 2014 in gedachten. De turbomotor dreef vorig jaar ook al de Lotus CLM P1/01 aan, de bolide die vorig jaar debuteerde op het Circuit of the Americas en door een brandstoflek uitbrandde in Fuji. Rebellion gaf niet mee waar en wanneer het de samenwerking met AER, welke overigens ook de motoren voor de GP3 Series levert, gaat testen alvorens het officiële debuut in Spa.

Foto's: Georges De Coster, Martijn Wouters & FIA WEC



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA World Endurance Championship op dinsdag 3 februari 2015.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons