van der Horst

Record startgrid voor de GT4 European Series

Start race 1 GT4 European Series 2022 @ Spa-Francorchamps
Start race 1 GT4 European Series 2022 @ Spa-Francorchamps
Nog nooit schreven zoveel teams zich in voor het volledige seizoen van de GT4 European Series. SRO Motorsports publiceerde woensdag de vaste inschrijvingslijst en die telt niet minder dan 52 wagens.
V8 Racing - Camaro GT4
V8 Racing - Camaro GT4
Mercedes, Chevrolet, BMW, Toyota, Alpine en McLaren. Dat laatste merk zet trouwens voor het eerst de nieuwe Artura GT4 in terwijl BMW rekent op de nieuwste versie van de M4 GT4. De hoogste klasse, de Silver categorie, telt het meeste wagens, 23. Dertien komen er uit in de Pro-Am klasse en 11 in de Am klasse. Voor de races op Paul Ricard en Spa wordt de startgrid van de GT4 European Series nog aangevuld met de deelnemers aan de GT4 Scandinavia serie.

Van Belgische zijde heeft enkel Xwift Racing Events, dat voor zijn debuut in de serie rekent op één Toyota GR Supra GT4, zich voor een volledig seizoen ingeschreven, maar een inschrijving per race behoort nog altijd tot de mogelijkheden voor teams die niet op de lijst voorkomen. We weten ook al dat Kenny Herremans opnieuw aan de start staat met de Camaro GT4 van V8 Racing.

Foto's: SRO/GT4 European Series
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA GT4 op woensdag 22 maart 2023.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons