van der Horst

Record van dertig inschrijvingen voor Lamborghini Super Trofeo North America-openingsmanche

Lamborghini Super Trofeo World Finals
Lamborghini Super Trofeo World Finals
Dertig wagens zullen deelnemen aan de eerste manche van de Lamborghini Super Trofeo North America op het Circuit of The Americas. Dat is een record voor de Amerikaans-Italiaanse klasse. De Pro-klasse telt een record van negen wagens. De Pro-racers worden vervoegd door zeven Am-, vijf Pro-Am- en negen LB Cup-deelnemers.
Regerend kampioen Madison Snow keert ook terug naar de klasse met Change Racing en nieuwe bijrijder Stevan McAleer. 'Runner-ups' Steven Aghakhani en Jacob Eidson zijn ook weer van de partij in hun O'Gara Motorsport/US RaceTronics Lamborghini Huracán Super Trofeo Evo, maar er staat heel wat nieuwe concurrentie klaar. Zo zal regerend IMSA Michelin Pilot Challenge-kampioen Kyle Marcelli deelnemen met een door Wayne Taylor Racing geprepareerde Prestige Performance Lamborghini.

Ex-Ferrari Challenge North America-deelnemer TR3 Racing, dat is overgestapt op Lamborghini Huracán GT3 Evo-machines in SRO America, zal dit jaar ook deelnemen aan Super Trofeo North America. Daniel Mancinelli zal rijden in de Pro-klasse. Mark Issa en Sandro Espinosa zullen de tweede inzending van het team besturen. Die zal strijden voor de eer van de Am-klasse.

De twee openingsmanches van het seizoen lopen samen met NASCAR's debuut op COTA. De baanactie begint op vrijdag 21 mei.

Foto: Lamborghini Media CentreDit artikel werd gepubliceerd door Imaani Barée in Lamborghini Super Trofeo op vrijdag 14 mei 2021.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons