van der Horst

Recordaantal bezoekers voor Ghent Collection Cars

2024 Ghent Collection Cars
2024 Ghent Collection Cars
De liefde voor classic cars leeft. Dat is nog maar eens bewezen. De 34ste editie van het salon in Gent verwelkomde maar liefst 11.123 bezoekers, net geen 1.000 bezoekers meer dan editie 2023. Een absoluut record. Het ruime aanbod gepresenteerde wagens en enkele bijzondere thema’s werden door de bezoekers het meest gewaardeerd.
  • STX Motorhomes
Giotto Bizzarrini
Giotto Bizzarrini
De oldtimerbeurs is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande oldtimerbeurzen van België. Bovendien komen de bezoekers niet meer enkel overwegend uit Oost- en West-Vlaanderen maar wordt er een stijging uit alle overige Vlaamse provincies opgemerkt. Speciale aandacht ging uit naar het thema Giotto Bizzarrini. 5 bijzondere wagens die de levensloop van de invloedrijke Italliaanse ingenieur vertellen, werden gepresenteerd.

70 jaar Corvette
70 jaar Corvette
Daarnaast werden tal van jubilea gevierd. Waaronder 60 jaar Mustang, een terugblik op 70 jaar Corvette en de 125ste verjaardag van Royal Automobile Club of Flanders. Een absoluut hoogtepunt voor vele bezoekers was de aanwezigheid van Thierry Boutsen. De ex F1 piloot was verheugd om op de stand van Circuit Zolder fans te ontmoeten. Historic racing is en blijft enorm populair. 

Overigens genoten de vele bezoekers van het ruime aanbod oldtimers, yountimers en auto memorabilia. Een recordaantal oldtimers vond een nieuwe eigenaar op de beurs.

Ingang Ghent Collection Cars
Ingang Ghent Collection Cars
Nu de editie in Gent erop zit, kijkt de organisatie uit naar de lancering van het nieuwe classic salon in Antwerpen. Van 5 tot en met 7 april in Antwerp Expo. Na jaren van afwezigheid, kan de oldtimerliefhebber in en rond Antwerpen nu eindelijk terug uitkijken naar een nieuw evenement. De organisatie kondigt alvast 2 thema’s aan: 110 jaar Maserati en de 75ste verjaardag van Abarth.

Persbericht Flanders Collection Cars / Foto's: Wilfried Geerts  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons