van der Horst

Recordaantal deelnemers in zicht voor de Kronos 8 Hours of Mettet

Start Kronos 10 Hours of Mettet 2018
Start Kronos 10 Hours of Mettet 2018
Sinds enkele weken gaat er bijna geen dag voorbij zonder dat een nieuw team zijn ambities duidelijk maakt voor de European VW Fun Cup. Op een tiental dagen van de aftrap van het seizoen, kan er zelfs gehoopt worden dat het recordaantal deelnemers voor de Kronos 8 Hours of Mettet zal verbroken worden!
“Op dit moment zijn er al 41 teams ingeschreven”, reageert het dynamische team van Kronos Events, promotor van de European VW Fun Cup. “En dat is dus meer dan ons record van 40 wagens aan de start, tijdens de 10 Hours in 2016. En het is waarschijnlijk dat dat aantal nog zal stijgen voor de start van de openingsrace van ons seizoen!”

Milo Racing #280 - VW Fun Cup
Milo Racing #280 - VW Fun Cup
Positief is ook dat de rijkgevulde deelnemerslijst zich dit jaar met de regelmaat van de klok zou moeten herhalen. “We hebben eveneens het record van het aantal ingeschreven wagens voor het volledige seizoen gebroken”, neemt Vanessa Bouchat, Series Manager, over. “Niet minder dan 28 teams hebben hun seizoensdeelname betaald voor de zeven races en we weten dat zeven of acht anderen ook bij elke race aan de start zouden moeten staan. Daarbij moeten ook de verschillende gastoptredens gerekend worden. We kunnen dus hopen op minstens veertig wagens bij elke wedstrijd. Het Franco Fun Festival geprogrammeerd op 25 en 26 mei wordt meer dan ooit de generale repetitie voor de 25 Hours VW Fun Cup. In samenwerking met onze Franse vrienden schatten we immers tot 90 VW Fun Cup bij elkaar te krijgen op Spa-Francorchamps!”

Aan die kwantiteit wordt ook kwaliteit toegevoegd. Met de nieuwe regel voor Top Gun-rijders (maximaal één rijder van die categorie per team tijdens de races van acht uur) ligt de strijd volledig open met minstens een dozijn podiumkandidaten. Naar goede gewoonte zullen de teams van Milo Racing, Jac Motors by MTE, DRM Motorsport, Allure Team, Acome Racing en Leader Racing een hoofdrol spelen, maar opgepast ook voor enkele nieuwkomers die de vaste waarden het leven zuur zullen maken, zoals Clubsport Racing of CG Racing.

Comtoyou Racing - VW Fun Cup #291
Comtoyou Racing - VW Fun Cup #291
En natuurlijk kunnen we de wedstrijd in de wedstrijd van de Biplaces niet vergeten, waarbij geprivelegieerde passagiers een onvergetelijke ervaring beleven aan boord van een VW Fun Cup, maar ook de klassementen Fun (voor teams zonder Top Gun-rijder), Pure (voor rijders die alleen de VW Fun Cup of gelijkaardige competities als ervaring hebben) en Evo2 (voor TDI-motoren).

U heeft het begrepen, het seizoen 2019 van de European VW Fun Cup oogt bijzonder boeiend! Nog enkele dagen geduld en we stellen u in detail de troepen voor die verwacht worden op het Circuit Jules Tacheny op 23 en 24 maart…

 
Kalender European VW Fun Cup 2019
  • 23-24 maart: Kronos 8 Hours of Mettet – Circuit Jules Tacheny de Mettet
  • 19-20 april: Magny-Cours Cups – Circuit de Nevers Magny-Cours (8H)
  • 25-26 mei: Franco Fun Festival – Circuit de Spa-Francorchamps (8H)
  • 11-14 juli: 25 Hours VW Fun Cup – Circuit de Spa-Francorchamps
  • 14-15 september: Benelux Open Races – Circuit Zandvoort (8H)
  • 12-13 oktober: Zolder Fun Festival – Circuit Zolder (8H)
  • 2-3 november: Dutch Fun Festival – TT Circuit Assen (8H)Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op woensdag 13 maart 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Kronos 8 Hours of Mettet.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons