van der Horst

Recordaantal deelnemers voor BNL Kick-Off

BNL Mariembourg
BNL Mariembourg
Komend weekend staat op Karting Genk de BNL Kick-Off gepland, meteen ook de opener van het seizoen voor Karting Genk. De BNL Kick-Off luidt de 13e jaargang in van de BNL Karting Series, dat ook in 2020 uit drie wedstrijdweekends bestaat.
De BNL Kick-Off staat steeds aan het begin van het seizoen gepland, en luidt de opening van de kalender op Karting Genk in en dat is ook dit jaar niet anders. Wel anders; een recordaantal deelnemers van maarliefst 165 piloten zullen zaterdag en zondag verzamelen op de Horensberg in Genk. Bovendien is ook in 2020 de kwaliteit van het kampioenschap opnieuw van zeer hoog niveau. Wie zich zondag tot winnaar weet te kronen, verzekert zich niet alleen van startrecht in de Rotax Max Challenge International Open in Le Mans, eind juli, maar toont zich ook als geduchte tegenstander voor de rest van het seizoen. 

Start -Rotax Junioren
Start -Rotax Junioren
Want ook dit jaar kunnen de BNL Karting Series opnieuw rekenen op een mooie kalender bestaande uit drie wedstrijdweekends met steeds twee volledige wedstrijddagen per weekend. De BNL Kick-Off luidt komende zondag het seizoen in en geldt als opwarmertje voor wat komen gaat. Van 3 tot 5 april vindt in Genk het openingsweekend plaats, waarna het kampioenschap van 3 tot 5 juli in Mariembourg te gast is. Afsluiten doet de BNL Karting Series van 9 tot 11 oktober, opnieuw in Genk. 

Xander Przybylak
Xander Przybylak
Aan het concept verandert er niet veel. Maar gezien het grote aantal deelnemers dit weekend, zullen de Junioren en Senioren heats rijden. Dat betekent dat er na de kwalificaties, korte wedstrijden van 7 minuten + 1 ronde afgewerkt zullen worden alvorens de finales aanbreken. Spanning, sensatie en stevige duels verzekerd! 

Zoals we dat van de BNL Karting Series gewoon zijn, zullen alle zes de Rotax klassen in actie komen. Dat is in de dertien jarige geschiedenis die het kampioenschap rijk is, nooit anders geweest. Wel kwam in het verleden nog de KZ2 schakelklasse het veld vervoegen met enkele ronkende namen als Indy Dontje, Beitske Visser, Jules Szymkowiak en uiteraard Max Verstappen.

Voor 2020 houdt de organisatie dus vast aan het vertrouwde concept en zullen de MicroMax, MiniMax, Junior Max, Senior Max, DD2 en DD2 Masters in actie komen. In de MicroMax hebben enkele toppers de klasse verlaten om een stapje hogerop te zetten. Zo komen onder andere Lenn Nijs, Thomas Strauven en Olivier Jonckers niet meer in de MicroMax klasse uit en dat opent deuren voor jong talent zoals Dries en Tom Vanlangendonck en uiteraard ook Nederlander Max Sadurski die teert op ervaring. Wordt de strijd in de MiniMax klasse er opnieuw eentje tussen Nederland en België? De kans is reeël. Olivier Jonckers, Jasper Lenaerts maar zeker ook Thomas Strauven zullen er langs Belgische kant alvast een stevige strijd van maken. 

Met ruim 50 deelnemers in de Junior Max is het voorspellen van de winnaar uiteraard een gokje. Wel staat vast dat er een zeer sterk internationaal veld aan de start komt met piloten uit onder andere Groot-Brittanië, Polen, Bulgarije, Denemarken en Zweden. Datzelfde geldt voor de Senior Max, waar ervaring het zal moeten opnemen tegen nieuwkomers met een stevig palmares uit de lagere klassen. Zo staan bijvoorbeeld Jef Machiels, Jules Castro en Luca Leistra voor hun debuut in de Senioren.

Dj Liveris - Daems Racing Team
Dj Liveris - Daems Racing Team
De DD2 en DD2 Masters kunnen rekenen op continuiteit. Met bijna 30 starters in de DD2 en 15 in de DD2 Masters is ook het programma voor de karts met twee versnellingen goed gevuld! Xander Przybylak tekent opnieuw present en is als meervoudig kampioen uiteraard een man om in de gaten te houden. Dat kunnen we ook zeggen Sébastien Degrande, Jarne Geussens en nieuwkomer Mick Nolten die allen hun vel zeer duur zullen verkopen. Reken daar nog enkele verrassingen bij en je weet dat het zondag met zekerheid de spannendste dag van de week wordt!

Foto's: Kartphoto
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 4 maart 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons