van der Horst

Recordaantal races voor seizoen negen in Formule E

Porsche Formula E Gen3
Porsche Formula E Gen3
Tijdens de vergadering van de wereld motorsportraad werd een eerste versie van de kalender voor seizoen negen van de Formule E goedgekeurd. Daar op prijkt een recordaantal van maar liefst achttien races op, voorlopig verdeeld over dertien steden. Qua nieuwe haltes zijn het er op dit ogenblik maar twee. Wat wel opvalt is dat men tot nu toe slechts viermaal op Europees grondgebied zal rijden.
  • Hamofa Performance
Terwijl in december zoals gewoonlijk de pre-seasontesten in Valencia plaatsvinden, is het niet Riyadh dat de start van het nieuwe seizoen krijgt. Die eer is weggelegd voor Mexico City midden januari. Daarna trekt men wel naar Saoedi-Arabië, om dan door te vliegen naar India, waar Hyderabad zijn debuut zal maken op de kalender. Dan volgen er nog twee open slots op de kalender, voor eventueel een manche in Kaapstad - dat dit jaar noodgedwongen uitgesteld moest worden - of voor een extra manche in Azië, waar Sanya de grootste kanshebber is. Al zal dat afhangen van de restricties die de Chinese regering oplegt.

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Dan trekken we naar de tweede debuterende stad: São Paulo. Die stad krijgt haar debuut in maart, waarna men richting Berlijn en Monaco trekt. Vooral deze laatste wedstrijd kan wel voor problemen zorgen voor de piloten die een dubbel programma afwerken met het FIA WEC. De race valt voorlopig samen met de 6 Hours of Spa, al moet dit nog bevestigd worden door het FIA WEC. Na Monaco trekt men richting Azië, met een dubbele race in Seoul en ook een dubbele in Jakarta, dat dit jaar voor het eerst op de kalender stond. Daarna hebben we terug een open slot, al wordt verwacht dat dit door een race in de Verenigde Staten zal opgevuld worden. Normaliter zou dit New York zijn, als beide partijen tot een akkoord komen. Tot slot sluiten we het seizoen af met dubbels in Rome - overigens op een nieuwe datum -, en daarna dan de finale in Londen eind juli.

Kalender Formule E seizoen negen

11-14 december 2022: Valencia (Preseason testen)
14 januari 2023: Mexico City
27-28 januari 2023: Diriyah (x2)
11 februari: Hyderabad
25 februari: TBD
11 maart: TBD
25 maart: Sao Paulo
22 april: Berlin
6 mei: Monaco
20-21 mei: Seoul (x2)
3-4 juni: Jakarta (x2)
24 juni: TBD
15-16 juli: Rome (x2)
29-30 juli: London (x2)

Foto's: Porsche - Kurt VanhoenackerDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 29 juni 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons