van der Horst

Red Bull Junior Team telt dit jaar twaalf piloten

Jehan Daruvala - Prema Racing
Jehan Daruvala - Prema Racing
Twaalf piloten verdedigen dit jaar de kleuren van het Red Bull Junior Team in de promotie klassen van de formule wagens. Niet minder dan vijf van hen komen uit in de formule 2, drie rijden er in de formule 3, één verdedigt de Red Bull kleuren in de formule Alpine en drie in de formule 4. Jack Doohan verliest dan weer de steun van de energydranken fabrikant.
Ayumu Iwasa - DAMS
Ayumu Iwasa - DAMS
Jüri Vips (Hitech), Liam Lawson (Carlin) en Jehan Daruvala reden vorig jaar al in de formule 2 en komen ook dit jaar in deze serie uit. Daruvala, die aan zijn derde seizoen in de klasse begint, verhuist wel naar het kampioenteam Prema Racing waar hij de formule 3 kampioen Dennis Hauger naast zich krijgt. Ook de Japanner Ayumu Iwasa promoveert na nochtans een onopvallend seizoen in de formule 3 naar de formule 2 waar hij uitkomt voor het Franse DAMS.  

Jak Crawford - Prema Racing
Jak Crawford - Prema Racing
Jak Crawford en Jonny Edgar (Trident) beginnen aan een tweede seizoen in de formule 3. Crawford komt wel nu uit voor het gerenommeerde Prema Racing. Isack Hadjar begint aan zijn eerste seizoen in de klasse en doet dat bij Hitech. Noel Leon (Arden) is de enige Red Bull vertegenwoordiger in de regionale Formule Alpine. De Japanners Yuto Nomura en Souto Arao vinden we terug in het Franse formule 4 kampioenschap en ook de 14 jarige Arvid Lindblad rijdt in een nog te bepalen formule 4 kampioenschap en dat voor het Nederlandse Van Amersfoort Racing.

Foto's: Prema Racing & DAMS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op vrijdag 14 januari 2022.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons