van der Horst

Red Bull kondigt zijn piloten van het Red Bull Junior Team aan

Liam Lawson
Liam Lawson
Elk jaar genieten beloftevolle jonge piloten van de steun van Red Bull en worden dan opgenomen in het Red Bull Junior Team. Voor dit jaar zijn dat Liam Lawson, Ayumu Iwasa, Enzo Fittipaldi, Zane Maloney, Isack Hadjar, Jak Crawford, Dennis Hauger, Sebastian Montoya, Souta Arao, Enzo Deligny, Arvid Lindblad en Enzo Tarnvanichkul.
Ayumu Iwasa
Ayumu Iwasa
Liam Lawson was verleden jaar succesvol in de formule 2 en werd gepromoveerd tot reserverijder van het Red Bull Formule 1 team. Daarnaast zal hij ook uitkomen in het Japanse Super Formula kampioenschap. In de formule 2 steunt Red Bull dit jaar niet minder dan zes piloten. Ayumu Iwasa (DAMS) en Enzo Fittipaldi (Carlin) reden vorig seizoen al in de formule 2. Nieuwkomers in de klasse zijn Dennis Hauger (MP Motorsport), kampioen formule 3 vorig jaar, Zane Maloney (Carlin), vicekampioen formule 3 in 2022, Isack Hadjar (Hitech GP), vierde in de formule 3 en Jak Crawford (Hitech GP), zevende in de formule 3.

Sebastian Montoya - Prema Racing
Sebastian Montoya - Prema Racing
De kleuren van het Red Bull Junior Team worden in de formule 3 verdedigd door Sebastian Montoya (Hitech GP), zoon van Juan Pablo en de Japanner Souta Arao (Hitech GP), die van de formule 4 komt. Enzo Deligny (Campos) en Arvid Lindblad (Prema) vonden we terug in de formule 4 terwijl Enzo Tarnvanichkul uitkwam in de kartisport. Jehan Daruvala, Juri Vips, Noel Leon, Yuto Nomura en Jonny Edgar, vorig jaar nog lid van het Red Bull Junior Team verliezen de steun van de energydranken gigant.

Foto's: Georges De Coster, DAMS & ACI Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 2 op woensdag 18 januari 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons