van der Horst

Red Bull noodgedwongen met Honda-motor in 2019?

Max Verstappen - Red Bull RB13
Max Verstappen - Red Bull RB13
Renault liet weten dat het zijn contract met Red Bull Racing – dat nog loopt tot het einde van volgend seizoen – niet zal verlengen. Hierdoor lijkt het erop dat de Oostenrijkse renstal in 2019 noodgedwongen moet overstappen op motoren van Honda. De Franse constructeur heeft besloten om de deal niet te verlengen nadat Toro Rosso hun contract eerder ontbond, om vanaf volgend seizoen over te stappen naar motoren van Honda. En men verwacht nu dat Red Bull Racing op termijn zal volgen, indien er een duidelijke vooruitgang zichtbaar zou zijn.
Max Verstappen - Red Bull
Max Verstappen - Red Bull
De aanstaande scheiding tussen Red Bull Racing en hun motorleverancier Renault komt echter niet als een verrassing. Sinds de introductie van de hybride-motoren in de F1 waren er al meerdere spanningen te merken tussen de twee langdurige partners. De merknaam van de Franse motorbouwer is nergens terug te vinden op de wagens en de motoren zijn destijds omgedoopt naar TAG Heuer. Of Daniel Ricciardo en Max Verstappen ook in 2019 bij Red Bull Racing rijden is nog verre van zeker.

Daniel Ricciardo - Red Bull
Daniel Ricciardo - Red Bull
Mercedes en Ferrari hebben al meermaals aangegeven geen motoren te willen leveren aan Red Bull Racing, dus met einde van hun contract met Renault in zicht zit er niets anders op dan te kiezen voor krachtbronnen van Honda. Op dit moment is er echter nog geen overeenkomst afgesloten, maar een andere optie is er niet. Op lange termijn wordt Red Bull Racing wel gelinkt met motoren van Porsche, maar dat zou pas in 2021 zijn wanneer de nieuwe motor-reglementen in voege zal treden.

Foto's: Racing International Photography
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons