van der Horst

Red Bull Racing-duo presenteert nieuwe helmen

Max Verstappen
Max Verstappen
De start van het nieuwe Formule 1 seizoen nadert met rasse schreden. En dus gunnen meer en meer teams en piloten ons een blik op de nieuwe kleuren voor jaargang 2020. Vandaag haalden Max Verstappen en Alexander Albon het doek van hun nieuwe helmen, bij wie het kleurenschema in grote lijnen overeenkomen met dat van het afgelopen seizoen.
Alexander Albon
Alexander Albon
Alexander Albon was de eerste om de nieuwe kleurenstelling van zijn Arai GP-7 SRC voor te stellen. Groot is het verschil met de helm van vorig jaar echter niet. "De helm voor 2020 lijkt sterk op die van afgelopen seizoen, ik hou dan ook erg van het simpele design", licht Albon in een Facebook-video toe. "Er zijn wat meer gele accenten toegevoegd, welke prima samenpassen met de Red Bull-kleuren." Vooraan prijkt opnieuw de naam van Moose; een Thais bedrijf dat appelcider maakt en zich sinds vorig jaar aan Albon heeft verbonden. 

Max Verstappen
Max Verstappen
Ook Max Verstappen presenteerde vandaag zijn nieuwe helm aan het grote publiek. Daar waar Albon zijn hoofd beschermd met een Arai-helm, doet Verstappen dat sinds 2019 met een Schuberth. Het Duitse bedrijf kon Verstappen tijdens de wintertests van 2019 overtuigen om voor hen te kiezen, nadat Arai problemen had gekend met de homologatie van hun laatste type helm en waarvan de pasvorm volgens de Nederlander niet lekker zat. 
De Red Bull-piloot is ook dit jaar weer te herkennen aan de hoofdzakelijk witte kleur van de helm. De blauwe kleuren lijken plaats te hebben gemaakt voor goude accenten, die zijn Hollandse leeuw nog sterker in de verf zetten. 

Foto's: Georges De Coster & Red Bull RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Formule 1 op dinsdag 11 februari 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons