van der Horst

Red Bull Ring: Corvette en Ford verdelen pole posities onder elkaar

Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
Amper vier dagen nadat de ADAC GT Masters in actie kwamen op de Nürburgring, is het Duitse nationale GT kampioenschap inmiddels al neergestreken te Spielberg, Oostenrijk. Vandaag stonden de gebruikelijke twee vrije trainingen en beide kwalificatiesessies op het programma en daarin waren het de te verwachten favorieten die de tabellen aanvoerden. Zowel Q1 als Q2 draaiden uiteindelijk uit op een duel voor de pole tussen Corvette en Ford. Uiteindelijk legde de Callaway Corvette van Diego Alessi net als vorige week beslag op de eerste startplek voor Race 1, +0.228s voor teamgenoot Andreas Wirth die op het laatste moment nog de Lambda Performance Ford GT van Frank Kechele van de eerste rij stootte (+0.355s). In Q2 waren de rollen omgekeerd en was het de Ford GT met ditmaal Dominik Schwager achter het stuur die de pole wist binnen te halen voor de Callaway Corvette van Daniel Keilwitz (+0.145s).
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
De nieuwe kampioenschapsleiders Claudia Hürtgen en Dominik Baumann kwamen niet verder dan respectievelijk de tiende (Q1) en twaalfde (Q2) chrono. Naaste achtervolgers in de puntentelling (+8p), René Rast en Christopher Mies deden het iets beter en realiseerden elk de achtste tijd in hun sessie. 24H of Spa winnaars Maxi Buhk en Maxi Götz waren met hun HTP Motorsport Mercedes tijdens beide vrije trainingen de snelsten, maar vatten zowel Race 1 als Race 2 aan vanaf de vierde startplek. Onze Noorderburen van DB Motorsport blijven sterk presteren en Simon Knap (P5 – Q1) en Jeroen Den Boer (P3 – Q2) zorgden ervoor dat men tweemaal de beste vertegenwoordiger was voor BMW.
 
SaReNi United - Chevrolet Camaro GT3 #41
SaReNi United - Chevrolet Camaro GT3 #41
Opvallend was de rampdag die men bij SaReNi United beleefde, het team van Hans Reiter herlanceert dit weekend de indrukwekkende Chevrolet Camaro GT3 maar afgaande op de resultaten van vandaag kan men alvast niet van positieve publiciteit spreken. In de vrije trainingen was de wagen in handen van Peter Kox en Albert Von Thurn and Taxis een keer laatste en voorlaatste (steeds op meer dan 2 seconden), terwijl een motorwissel ervoor zorgde dat Camaro niet eens kon deelnemen aan de kwalificaties.

Uitslag Q1 (Race 1)
Uitslag Q1 (Race 1)
Uitslag Q2 (Race 2)
Uitslag Q2 (Race 2)
Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op vrijdag 9 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons