van der Horst

Red Bull Ring: Waterlek noopt Vandoorne tot opgave – Winst voor Sörensen

Melker - Sörensen - Magnussen
Melker - Sörensen - Magnussen
Na een perfect weekend te hebben beleefd tijdens de laatste manche op de Moscow Raceway, verging het Stoffel Vandoorne vandaag heel wat minder op de Red Bull Ring nabij Zeltweg. Vertrekkend vanaf de zesde plek op de grid had de West-Vlaming het podium in principe binnen handbereik maar al snel liep het echter mis. Vandoorne kende een slechte start en verloor meteen enkele posities, even later ging het van kwaad naar erger toen hij door een tik van een concurrent nog wat meer terrein moest toegeven. De Rumbekenaar kwam zo in twaalfde stelling te liggen bij de eerste doortocht over start-finish en kon vervolgens geen plaatsen meer opschuiven. Na afloop van een eerste safetycar periode riep het Fortec team onze landgenoot uiteindelijk binnen om de wagen definitief in de pitbox te parkeren met een oververhitte motor. Een waterlek bleek uiteindelijk de boosdoener waardoor onze nieuwe F1-hoop zijn leiderspositie in het kampioenschap niet kon verdedigen en terug moest overlaten aan de Deen Kevin Magnussen.
  • Hamofa Performance
De overwinning ging uiteindelijk naar die andere Deen, Michael Sorensen. Vertrekkend van op de pole kwam de overwinning voor de Lotus rijder nooit in gevaar, Noorderbuur Nigel Melker kon zijn tempo enigszins nog volgen maar moest uiteindelijk vrede nemen met de tweede plaats. Vandoorne’s opgave was voor Kevin Magnussen natuurlijk de uitgelezen kans om de leiding in het kampioenschap terug over te nemen en dat gebeurde dan ook. De zoon van Jan Magnussen verloor bij de start nog zijn tweede plek aan Melker maar kon vervolgens de derde en laatste podiumpositie en bijhorende punten vasthouden. De Deen (148p) voert de puntenstand nu weer aan met 12 punten voorsprong op onze landgenoot (136p), daarachter gaapt nog altijd een groot gat naar Red Bull protégé Antonio Felix Da Costa (95p) en Will Stevens (93p).

Uitslag race 1 Red Bull Ring:

01. Marco Sörensen (Lotus)          
02. Nigel Melker (Tech 1)  +4.420s
03. Kevin Magnussen (DAMS)  +9.065s
04. Will Stevens (P1/Strakka)  +14.629s
05. Arthur Pic (AV Formula)  +17.511s
06. Will Buller (Zeta Corse)  +20.107s
07. Antonio Felix da Costa (Arden Caterham)  +21.411s
08. Marlon Stockinger (Lotus)  +25.752s
09. Andre Negrao (Draco)  +27.269s
10. Jazeman Jaafar  (Carlin)  +28.190s
 
Foto: Renault



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Formule Renault 3.5 op zaterdag 20 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons