van der Horst

Red Bull Ring: Perfect weekend voor Callaway Corvette van Keilwitz / Alessi

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
Met een dubbele zege op het Oostenrijkse asfalt van de Red Bull Ring maken Daniël Keilwitz en Diego Alessi een stevige sprong in het klassement. De leiding in het kampioenschap, tot vrijdag in handen van de Pixum by Schubert Motorsport BMW van Claudia Hürtgen en Dominik Baumann, is nu in handen van het duo Götz / Bühk, twee weken terug nog winnaars van de 24H van Spa.
Er was in Oostenrijk dit weekend niets te beginnen tegen  de Callaway Corvette met Daniel Keilwitz en Diego Alessi achter het stuur. Het had echter niet veel langer moeten duren of de Corvette werd volledig opgegeten door de Polarweiss HTP Motorsport Mercedes en de DB Motorsport BMW. Maximilian Bühk en Maximilian Götz, die na hun zege in Spa niet meer stil zaten en bleven winnen werden een knappe tweede op amper 0.2 seconden na de hele wedstrijd in het zog van de leiders te hebben vertoeft. Achter hun werd de DB Motorsport BMW Z4 GT3 van Jeroen den Boer en Simon Knap derde. De Nederlanders moeten dit seizoen nauwelijks onderdoen voor hun merkgenoten bij Schübert Motorsport.

Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
De Lamdba Ford GT van Frank Kechele en Dominik Schwager werd een mooie vierde op amper een dikke seconde van de winnende Corvette. Martin Ragginger en Robert Renauer vervolledigen in de Herberth Motorsport Porsche de top vijf. Het duo Alessi / Keilwitz ( 101pnt ) heeft nu 1 punt achterstand op het Polarweiss duo Bühk / Götz ( 102pnt ) die de leiding in het kampioenschap over genomen hebben. Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Olivier Gouters in ADAC GT Masters op zondag 11 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons