van der Horst

Red Bull Ring: Race 1: Callaway Corvette Alessi/Keilwitz houdt Ford GT af voor zege

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3 #2
De eerste race in het kader van de ADAC GT Masters manche te Spielberg werd gewonnen door de polesittende Callaway Corvette van Diego Alessi en Daniel Keilwitz. De Italiaans-Duitse combinatie kon bij de start de leiding vasthouden en schermde vervolgens al hun naaste concurrenten van zich af. Het werd echter geen wandeling in het park voor de Corvette Z06.R GT3, in de eerste wedstrijdhelft werd Alessi op de hielen gezeten door de Farnbacher Porsche in handen van Mario Farnbacher, die met een geweldige start wist op te schuiven van P6 naar de slipstream van de leider. Tijdens de rijderswissels kon de Porsche dankzij een betere timing heel even van de leiding proeven, maar Daniel Keilwitz liet er geen gras over groeien en reeds een ronde later reed de “Roller” Corvette alweer aan de leiding. Vervolgens zagen we nog een opmars van de Lambda Performance Ford GT in handen van Dominik Schwager, maar tot een aanval op de leider kwam het niet meer.
Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
Lambda Performance - Ford GT GT3 #14
De Ford GT presteerde wederom sterk en nadat Frank Kechele voor het pitwindow in vierde stelling rondreed, was het vervolgens Dominik Schwager die in de tweede wedstrijdhelft de show stal door naar de tweede plek op te rukken met een knap inhaalmanoeuvre buitenom op de Farnbacher Porsche in handen van de Zwitser Frommenwiler. Schwager sloot vervolgens aan achter de Corvette en kwam als tweede over de meet op amper +0.855s. De Farnbacher Porsche #6 werd uiteindelijk derde maar moest op korte tijd al een gat laten vallen van goed 10 seconden. Net naast het podium finishte een aan elkaar gewaagd trio binnen een marge van een seconde, met op de kop de Herberth Motorsport Porsche van Ragginger/Renauer, gevolgd door de Corvette van Wirth/Hohenadel en tot slot de HTP Motorsport Mercedes van Buhk/Götz. Christopher Mies en René Rast werkten een relatief anonieme race af maar haalden met hun Porsperia ABT Racing Audi nog de punten van de zesde plaats binnen. Pech was er in laatste instantie nog voor DB Motorsport, in de slotfase werd Jeroen Den Boer geraakt door Christian Hohenadel maar onze Noorderbuur kon uiteindelijk nog net beslag leggen op de achtste plaats terwijl zonder dit oponthoud er zeker een top 5 inzat. De Callaway Corvette van Hohenadel mocht na de race 30 seconden bijtellen en viel terug naar P14.

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3 #10
De Schübert BMW Z4 GT3 van kampioenschapsleiders Claudia Hurtgen en Dominik Baumann werd bij de start rondgetikt door een van de Grasser Racing Lamborghini’s en finishte bijgevolg puntenloos in negentiende stelling. Desondanks behoudt het duo nog wel de leiding in de stand met een minimale marge van 1 punt op Robert Renauer (Herberth Porsche). Mies en Rast volgen in hun Audi op amper 2 eenheden, net als de HTP Motorsport Mercedes van Buhk/Götz. Racewinnaars Alessi/Keilwitz sluiten aan in vijfde stelling op 8 punten achterstand, ongelooflijk krap dus aan de top van de tabel.

Uitslag Race 1
Uitslag Race 1

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 10 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons