van der Horst

Red Bull Ring: ProSpeed Competition met nieuwe line-up naar Oostenrijk

Prospeed Compétition Porsche 911 GT3 R
Prospeed Compétition Porsche 911 GT3 R
Geen Maxime Soulet, die dit weekend actief is in het GT Open op Silverstone en ook geen Paul Van Splunteren in de ProSpeed Competition Porsche GT3 R dit weekend op de Red Bull Ring. De Porsche die uitkomt in de GTC klasse krijgt voor de derde manche van het ELMS een nieuwe bemanning waar enkel Gilles Vannelet zijn zitje behoudt. De Fransman krijgt naast zich zijn landgenoot Mike Parisy en de jonge Max Van Splunteren.
  • Qvick Motors
Max van Splunteren
Max van Splunteren
Met Maxime Soulet actief in het GT Open en Paul Van Splunteren die een punt zet achter zijn ELMS avontuur, moest Rudi Penders op zoek naar twee nieuwe rijders voor de ELMS race op de Red Bull Ring. Paul Van Splunteren stelde zijn zoon Max voor en de jonge Nederlander die ook uitkomt in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux ging maar al te graag in op het voorstel. Mike Parisy kent de Porsche goed, de Fransman reed in de Franse Carrera Cup, werd Frans GT3 kampioen in 2009 en bestuurde een Porsche GT3 R van het Exim Bank Team China in het FIA GT1 kampioenschap in 2012.

Foto's: ELMS & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op woensdag 16 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons