van der Horst

Red Bull Ring: Lamborghini tweemaal aan het feest

David Russell/Tomas Enge - Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX
David Russell/Tomas Enge - Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX
Lamborghini behaalde op de Red Bull Ring voor het eerst in vier jaar nog eens een zege in de ADAC GT Masters. Het Italiaanse merk deed zelfs beter het won de beide races op het Oostenrijkse circuit en dat met verschillende modellen. Op zaterdag was de overwinning voor de Reiter Engineering Gallardo R-EX van David Russell en Tomas Enge, een dag later ging de overwinningstrofee naar de Grasser Racing Huracán van Adrian Zaugg en Mirko Bortolotti voor de Gallardo van Reiter Engineering. Opvallend was ook dat beide wagens ingeschreven stonden in de gastklasse.
Dominik Jöst/Florian Scholze - MRS GT Racing Nissan GT-R
Dominik Jöst/Florian Scholze - MRS GT Racing Nissan GT-R
Bij het begin van de eerste race spitste de zegestrijd zich toe tot een duel tussen de Team Schütz Motorsport Porsche bestuurd door Philipp Eng en de MRS Nissan GT-R van Dominik Joest. De Duitse bolide startte van op de pole maar Eng moest al in de eerste ronde Joest laten passeren, terwijl deze laatste nog een plaats verloor aan de Lamborghini van Russell. Bij Reiter, waar men voor deze race de Lamborghini prefereerde boven de Camaro, waren ze echter het snelst bij de pitstop en wanneer Enge terug de baan opkwam had hij de koppositie in handen. De MRS Nissan moest de strijd staken met elektronische
Laborghini voor Corvette en Mercedes in race 1
Laborghini voor Corvette en Mercedes in race 1
problemen en het was de Callaway Corvette van Daniel Keilwitz die de achtervolging op de Lamborghini over nam. Enge lag nog een seconde voor op de Amerikaanse bolide wanneer de finishvlag naar beneden kwam. De derde plaats was voor de Zakspeed Mercedes SLS AMG GT3 van Sebastian Asch en Luca Ludwig. De Porsche van Eng/Bachler was weggezakt naar de vijfde stek na een lekke band, een positie voor de Grasser Racing Huracán.

ADAC GT: Red Bull Ring: Uitslag race 1:

1. David Russell/Tomas Enge (Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX) 39 rondes
2. Andreas Wirth/Daniel Keilwitz (Callaway Competiton Corvette Z06.R GT3) +0.944
3. Sebastian Asch/Luca Ludwig (Team Zakspeed Mercedes-Benz SLS AMG) +8.201
4. Patrick Assenheimer/Diego Alessi (Callaway Competition Corvette Z06.R GT3) +23.592
5. Philipp Eng/Klaus Bachler (Team Schütz Motorsport-Porsche 911 GT3 R) +24.044

Adrian Zaugg/Mirko Bortolotti - Grasser Racing Lamborghini Huracán
Adrian Zaugg/Mirko Bortolotti - Grasser Racing Lamborghini Huracán
Bij de start voor de tweede race was de Corvette van Kielwitz het snelste weg gevolgd door de Lamborghini’s van Bortolotti en Enge. De wagens behielden hun posities ook na de verplichte pitstop, maar de  Huracán, nu met Zaugg aan het stuur, bleef de Corvette onder druk zetten. Met het einde van de race in zicht werd de Corvette onhandelbaar en Andreas Wirth moest uiteindelijk de strijd staken.  Russell en Enge brachten de Gallardo naar de tweede stek voor de Porsche van Eng/Bachler. De Zakspeed Mercedes van Ludwig/Asch werd nu vierde voor de Bentley van Jeroen Bleekemolen en Luca Stolz die tekenden voor een mooie remonte. De MRS Nissan haalde ditmaal de eindmeet en werd zesde. In geen van beide races speelde de Audi’s en de BMW’s enige rol van betekenis.

ADAC GT: Red Bull Ring: Uitslag race 2:

1. Adrian Zaugg/Mirko Bortolotti (Grasser Racing Lamborghini Huracán GT3) 38 rondes
2. David Russell/Tomas Enge (Reiter Engineering Lamborghini Gallardo R-EX) +2.997
3. Philipp Eng/Klaus Bachler (Team Schütz Motorsport Porsche 911 GT3 R) +9.648
4. Sebastian Asch/Luca Ludwig (Team Zakspeed Mercedes-Benz SLS AMG GT3) +12.981
5. Luca Stolz/Jeroen Bleekemolen (Bentley Team HTP Bentley Continental GT3) +13.645

Foto's: ADAC GT
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons