van der Horst

Red Bull Ring: Productieve testdag voor Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
De eerste testdag op de Red Bull Ring leek wel in het water te vallen wanneer hevige regenbuien de teams begroetten bij hun aankomst op het circuit. Pas na de middag droogde het wat op en konden de wagens bezit nemen van de piste. Pascal Wehrlein (Mercedes) was uiteindelijk de snelste rijder op die eerste testdag. Stoffel Vandoorne mocht plaats nemen in de McLaren en al klokte hij geen echt snelle tijd, hij legde niet minder dan 76 rondes af, al een prestatie op zich voor de probleemvolle Honda motor.
Even leek het er op dat er niet ging gereden worden op de Red Bull Ring, de regen viel met bakken uit de hemel deze morgen toen de teams aankwamen op het circuit en de rode vlag werd dan ook onmiddellijk boven gehaald. Er werd besloten om een nieuwe evaluatie van de omstandigheden te maken om 13 uur, een hele ochtend werd er niet gereden. Gelukkig stopte het met regenen na de middag en om 14 uur werd de piste vrijgegeven, maar regenbanden waren nog wel een vereiste wilde men zijn wagen op de baan houden. Meteen werd beslist om het einde van de testsessie met twee uur op te schuiven naar 8 uur ’s avonds als compensatie voor de verloren tijd.

Esteban Ocon - Force India
Esteban Ocon - Force India
Tegen de avond begon het opnieuw te regenen maar alle wagens hadden ondertussen voldoende rondes afgelegd om hun team van nuttige data te voorzien. Pascal Wehrlein (Mercedes) toonde zich de snelste rijder op de eerste dag, hij was twee tienden sneller dan Esteban Ocon die de Force India VJM07 B bestuurde. Max Verstappen (Toro Rosso) was de meest actieve rijder vandaag, hij legde bijna 100 rondes af en sloot de dag af met een derde tijd. Antonio Fuoco klokte met de Ferrari een vierde tijd maar ging op het einde van de dag van de baan.

Na Romain Grosjean (Lotus) met een vijfde chrono volgden Pierre Gasly (Red Bull), Raffaele Marciello (Sauber) en Stoffel Vandoorne (McLaren). Positief voor het McLaren team was dat de Belg toch 76 ronden kon afleggen zonder noemenswaardige technische problemen te ondervinden. Susie Wolff (Williams) sloot de rangen af.

Red Bull Ring eerste testdag:

1. Pascal Wehrlein (Mercedes) 1:11.005 – 67 rondes
2. Esteban Ocon (Force India) 1:11.192 – 73 rondes
3. Max Verstappen (Toro Rosso) 1:11.328 – 97 rondes
4. Antonio Fuoco (Ferrari) 1:11.331 – 71 rondes
5. Romain Grosjean (Lotus) 1:11.509 – 45 rondes
6. Pierre Gasly (Red Bull) 1:11.757 – 78 rondes
7. Raffaele Marciello (Sauber) 1:11.826 – 53 rondes
8. Stoffel Vandoorne (McLaren) 1:12.530 – 76 rondes
9. Susie Wolff (Williams) 1:13.248 – 37 rondes

Foto's: Racing International Photography & Sahara Force India Formula One Team
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 23 juni 2015.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons