Red Bull Ring: zeges voor Comini en Rosell

Stefano Comini - Target Competition
De Volkswagen Golf TCR heeft zijn debuut in de TCR niet gemist, in de handen van Pol Rosell won de Duitse bolide race 2. De 23-jarige Spanjaard profiteerde maximaal van de omgekeerde top tien op de startgrid en kon de aanvallen van landgenoten Pepe Oriola en Jordi Gené afhouden, zodoende een volledig Spaans podium vormend. Pepe Oriola is tevens ook de nieuwe leider in het kampioenschap. Oriola werd in de eerste wedstrijd weliswaar derde terwijl zijn grootste tegenstander, Stefano Comini, won, maar in de laatste race werd de Zwitser pas negende. Oriola heeft nu twee punten voorsprong op Comini.
Race 1

Gianni Morbidelli werd aanvankelijk als winnaar afgevlagd na een spannende strijd met Comini. De Italiaan werd echter bestraft wegens agressief rijgedrag. Volgens de stewards raakte hij niet enkel de wagen van Comini maar ook die van Andrea Belicchi en Oriola. Uiteindelijk kwam het pittige kwartet over de lijn binnen de 1.2 seconden. Met een straf van 30 seconden viel Morbidelli echter buiten de punten.

Top 5:
1. Stefano Comini (Target Competition - Seat León Cup Racer)
2. Andrea Belicchi ((Target Competition - Seat León Cup Racer)
3. Pepe Oriola (Team Craft-Bamboo Lukoil - Seat León Cup Racer)
4. Jordi Gené (Team Craft-Bamboo Lukoil - Seat León Cup Racer)
5. Kevin Gleason (West Coast Racing - Honda Civic TCR)

Race 2

Ook in de tweede race kregen de toeschouwers waar voor hun geld met een honderd procent Spaans en zelfs Catalaans duel. Rosell kon in zijn Volkswagen echter de aanvallen van Oriola en Gené in hun Seats weerstaan van start tot finish. Comini beschadigde zijn wagen bij verschillende incidenten en geraakte niet verder dan de negende positie. Het miserabele weekend van Morbidelli zette zich verder in race 2: foutje en opgave. Teamgenoot Gleason redde de eer voor Honda met een vijfde plaats.