van der Horst

Red Bull Ring: Eerste race gaat naar Matthieu Vaxivière

Matthieu Vaxivière - SMP Racing
Matthieu Vaxivière - SMP Racing
Matthieu Vaxivière (SMP Racing) is de winnaar geworden van de eerste race van de Formula V8 3.5 op de Red Bull Ring. Vaxivière verraste bij de start de van op de pole gestarte Louis Delétraz (Fortec Motorsports) en zou zijn koppositie niet meer afgeven. Even afgezakt naar de derde plaats achter Egor Orudzhev (Arden) werd Delétraz alsnog tweede na technische problemen voor de Rus. Tom Dillmann (AVF) werd derde en doet daarmee een goede zaak in het kampioenschap.
Roy Nissany - Lotus
Roy Nissany - Lotus
Een late tussenkomst van de safety car om toe te laten da wagen van René Binder te evacueren, veranderde niets aan het klassement. Na de top drie eindigde Alfonso Celis Jr (AVF) als vierde voor Aurélien Panis (Arden) en Roy Nissany (Lotus), die in het kampioenschap terrein verliest op Dillmann. Audi piloot Marco Bonanomi (RP Motorsport), die zijn terugkeer naar de formule racerij maakte finishte op de negende plaats achter Beitske Visser (Teo Martin Motorsport).

Foto's: Formula V8 3.5 & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zaterdag 10 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons