van der Horst

Red Bull Ring: Eerste zege in GT Open voor Pieter Schothorst

Teo Martin Motorsport - BMW M6 GT3
Teo Martin Motorsport - BMW M6 GT3
De BMW Team Teo Martin BMW M6 GT3 van Miguel Ramos en Pieter Schothorst heeft op de Red Bull Ring de eerste race voor het GT Open gewonnen. Voor Schothorst was het zijn eerste zege in de categorie, Ramos was al aan zijn derde overwinning van het seizoen toe. Mario Plachutta/Thomas Jäger (Lechner Racing Mercedes AMG) en Shaun Balfe/Adam Carroll (Balfe Motorsport McLaren 650S) vervoegden het BMW duo op het podium. Ramos nadert nu tot op acht punten van de leiders in de puntenstand Thomas Biagi en Fabrizio Crestani, die in Oostenrijk slechts zevende werden.
Lechner Racing - Mercedes AMG GT
Lechner Racing - Mercedes AMG GT
Andrea Caldarellli  (SF Racing Ferrari), Gustavo Yacaman (Teo Martin BMW) en Shaun Balfe (Balfe Motorsport McLaren) hinderden elkaar bij de start, Duncan Tappy (Garage 59 McLaren) en Schothorst profiteerden van de verwarring om zich op kop te nestelen voor Yacaman en Salih Yoluc (TF Sport Aston Martin). In de zesde ronde passeerden de twee achtervolgende BMW’s de leidende McLaren, maar kort daarop kreeg Yacaman een drive through voor zijn aandeel in het startgewoel. Yacaman die terugviel naar de zesde positie zou voor de verplichte pitstop nog terug opklimmen naar de derde plaats.

Balfe Motorsport - McLaren 650S GT3
Balfe Motorsport - McLaren 650S GT3
Na de pitstops leidde de BMW #1, nu bestuurd door Ramos,  nog steeds voor de McLaren met Michael Benham als piloot en de Lechner Racing Mercedes van Thomas Jäger die de derde plaats overgenomen had van de tweede BMW. In de 36st ronde viel de McLaren weg nadat een remschijf brak, Monje die nu derde lag moest echter op twee ronden van het einde de McLaren van Carroll nog voorlaten en werd als vierde geklasseerd. Alvaro Parente en Alexander West brachten hun Garage 59 McLaren als vijfde over de lijn voor de TF Sport Aston Martin van Salih Yoluc/Euan Hankey en de Orange 1 Team Lazarus Lamborghini Huracàn van Thomas Biagi/Fabrizio Crestani.

Foto's: GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op zondag 11 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons