van der Horst

Red Bull Ring: Max Defourny opnieuw tweede

Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny - R-ace GP
Max Defourny werd zaterdag in de eerste race voor de Eurocup Formule Renault 2.0 op de Red Bull Ring tweede, een resultaat dat hij zondag herhaalde bij de tweede race. Defourny startte als derde maar slaagde er in om puntenleider Lando Norris voorbij te gaan, leider Harrison Scott kon hij niet meer bijbenen en hij eindigde opnieuw als tweede. Defourny staat in de puntenstand tweede met 132,5 punten achter Norris die er 159 telt.
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Lando Norris - Josef Kaufmann Racing
Defourny had eigenlijk als tweede moeten starten maar net als hij in de kwalificatie zijn snelste ronde beëindigde werd een Full Course Yellow getoond, waarop zijn snelste ronde geschrapt werd en hij terugzakte naar plaats drie. Scott wist bij de start de leiding te behouden voor Norris en Defourny, Scott liep steeds verder uit maar Norris kreeg het steeds moeilijker om Defourny achter zich te houden. In de zesde ronde wist de belg de Brit te verschalken, maar de voorsprong van Scott was te groot om de Brit nog bij te benen.

Dorian Boccolacci probeerde Norris nog te bedreigen, maar moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. Daarachter volgden nog Henrique Chaves, Will Palmer, Jehan Daruvala en Ferdinand Habsburg.

Foto's: Renault Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 17 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons