van der Horst

Red Bull Ring: Nog meer podiumplaatsen voor Team Marc VDS VG 0,0

Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Team Marc VDS EG 0,0 - Renault Sport R.S.01
Het was een goed weekend voor het Team Marc VDS VG 0,0. Zaterdag wonnen Fabian Schiller en Markus Palttala de endurance wedstrijd van de Renault Sport Trophy en pakte de tweede wagen van het team de derde plaats. Zondag kwamen daar nog drie podiumplaatsen bij, Fran Rueda won de Am sprintrace voor zijn teamgenoot Fabian Schiller en Markus Palttala werd tweede in de Pro sprintrace.
De race voor de Am rijders eindigde op een triomf voor het Team Marc VDS VG 0,0, Fran Rueda en Fabian Schiller schonken het team de dubbel. Andres Mendez (Oregon Team) pakte de laatste podiumplaats, verder in de top vijf vonden we nog Max Braams (V8 Racing) en Dennis Andersen (High Class Racing).

Markus Palttala en Pieter Schothorst
Markus Palttala en Pieter Schothorst
Vlak na de start van de Pro race moest de safety car de piste opkomen nadat vijf wagens op elkaar waren ingereden. In de verwarring werd Palttala als leider opgepikt terwijl eigenlijk de Nederlander Pieter Schothorst de koppositie moest innemen. Na de herstart liet Palttala op vraag van zijn team Schothorst voorgaan en beide rijders zouden die posities ook vasthouden tot aan de meet. Schothorst werd op het podium vergezeld door Palttala en David Fumanelli (Oregon). De tweede wagen van het Team Marc VDS VG 0,0 eindigde met Tanart Sathienthirakul als achtste.

Foto's: Renault Sport
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op maandag 18 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons