van der Horst

Red Bull Ring: Palttala en Schiller schenken Team Marc VDS EG 0,0 zege in endurance race

Markus Palttala/Florian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Markus Palttala/Florian Schiller - Team Marc VDS EG 0,0
Op de Red Bull Ring ging de zege in de endurance race van de Renault Sport Trophy naar de Renault RS01 van het Team Marc VDS EG 0,0 bestuurd door Markus Palttala en Florian Schiller. Na 72 minuten hadden ze 23 seconden voorsprong op de Equipe Verschuur wagen van Roy Geerts en Miguel Ramos. De tweede wagen van het Team Marc VDS EG 0,0 met als piloten Tanart Sathienthirakul en Fran Rueda, pakte de laatste podiumplaats.
Podium endurance race
Podium endurance race
Poleman Pieter Schothorst (Equipe Verschuur) was het beste weg en behield de eerste positie niettegenstaande een aanval van Palttala, daarachter volgden Bruno Bonifacio en Roy Geerts. Schothorst behield de leiding tot hij binnenkwam voor de rijderswissel. De pitstop verliep niet al te best bij Equipe Verschuur en wanneer Jeroen Schothorst de baan opkwam had Schiller de leiding overgenomen voor Miguel Ramos en Fran Rueda. Fredrik Blomstedt (R-ace GP) finihte als vierde voor Max Braams (V8 Racing).

Foto's: Renault Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 16 juli 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons