van der Horst

Red Bull Ring: Nabeschouwing van Dries Vanthoor

Dries Vanthoor en Florian Spengler trokken na een moeilijk weekend in Slovakije richting de Oostenrijke Red Bull Ring voor de derde manche van de ADAC GT MASTERS en dat met de intentie om te laten zien wat ze waard zijn. In de AudiR8 LMS van het Duitse EFP by TECE zaten ze in de vrije trainingen goed in het ritme, maar een moeilijke kwalificatie voor Spengler, maakte van de eerste race een stevige opdracht. Echter Dries Vanthoor zorgde voor een opmerkelijke prestatie door maar liefst veertien plaatsen goed te maken tijdens zijn rijbeurt. Op zondag kwam het duo dicht bij een plaats in de top 10, na een sterke kwalificatie van Dries Vanthoor. De jongste van de twee broers Vanthoor kan nu even ademhalen, want zijn volgende wedstrijd volgt pas over twee weken, in Misano, tijdens de derde meeting van de Blancpain GT Sprint Series.
  • Footprints
Het leidt geen twijfel dat Dries Vanthoor dit weekend zijn visitekaartje in de ADAC GT Masters heeft afgegeven. De snelle Limburger reed op zaterdag een ongelofelijk sterke wedstrijd, waarbij hij maar liefst veertien plaatsen kon goedmaken in zijn deel van de race. Van plaats 28 naar plek 14, in een half uur sprintrace tussen gelijkwaardige wagens, het was zonder meer een van de mooiere prestaties van het weekend.
 
Dries Vanthoor: “Jammer dat mijn teamgenoot een moeilijke kwalificatie kende, want hier had echt meer ingezeten. Onze auto was goed, de strategie zat goed in elkaar en we reden eigenlijk een sterke race.”
 
Met zijn vierde plek in de kwalificaties op zondag bevestigde Dries Vanthoor nogmaals zijn snelheid. De vierde plek was ook veruit de beste prestatie van een Audi in de sessie en de snelste rondetijd van een Audi doorheen het heel weekend.
 
Dries Vanthoor: “Jammer genoeg verliep de race niet geheel volgens plan en dienden we in de veranderende weersomstandigheden een extra pitstop uit te voeren, wat ons zonder twijfel een plaats vooraan in de top 10 heeft gekost. Al bij al was het resultaat dit weekend misschien niet echt wat we gehoopt hadden, maar de snelheid was er en dat is een motivatie voor de rest van het seizoen.”

Persbericht Dries Vanthoor

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in ADAC GT Masters op maandag 11 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons