van der Horst

Red Bull Ring: Voorbeschouwing Maxime Potty

Maxime Potty, die bij de derde afspraak van TCR Europe in Spa-Francorchamps nog op het podium eindigde, bekleedt een voorlopige 8e plaats in het kampioenschap. De Team WRT-rijder is vastberaden om dit weekend in Spielberg, in de Oostenrijkse Alpen, die positie te verbeteren.
Er zijn van die weekends in een seizoen die je niet snel vergeet. En dat in Spa-Francorchamps viel voor Maxime Potty zeker in die categorie! De jonge 19-jarige Belg bewees dat hij een plaats tussen de toppers uit het TCR Europe waard is door bij de eerste race een podiumplaats te pakken. En al kwam een technisch probleem hem duur te staan in de tweede race, toch houdt de Volkswagen Golf GTI TCR-rijder bij Team WRT goede herinneringen over aan de passage in Spa-Francorchamps.
 
Nadat ik in Hockenheim al een podium pakte, heeft deze prestatie op eigen bodem mijn motivatie nog versterkt”, vertelt hij. “En zelfs na een puntenloze tweede race, sta ik op een 8e plaats in de rangschikking voor het kampioenschap, op slechts 24 tellen van het provisoire podium en op 48 punten van de leider. Als je weet dat een zege 40 punten oplevert, dan kan je stellen dat alles nog mogelijk is!”
 
Het zal dus essentieel zijn voor Maxime om veel punten te pakken bij de vierde afspraak van het seizoen, die dit weekend plaatsvindt op de Red Bull Ring in Spielberg. De Volkswagen-rijder beseft evenwel dat hem geen eenvoudige taak wacht in de Oostenrijkse Alpen. “Eerst en vooral moet ik het circuit leren kennen”, legt hij uit. “Hoewel, dat niet echt helemaal correct is… Ik heb veel op de piste gereden op mijn simulator en ik kan me wel een beetje een beeld vormen van wat me te wachten staat. Ik vond het eigenlijk een zeer leuke piste en dankzij de virtuele rijtijd beschik ik reeds over enkele oriëntatiepunten. Laten we echter wel wezen, niets kan het gevoel vervangen dat je in het echt ervaart. De andere uitdaging zal schuilen in het extra gewicht dat we zullen moeten meetorsen. Mijn VW Golf GTI TCR moet volgens het ‘Compensation weight’ principe 50 kg meer wegen dan in Spa-Francorchamps door onze goede resultaten. Op dit glooiende circuit, kan dat wel eens erg in ons nadeel spelen. Enkel de vergelijking met onze directe tegenstanders zal duidelijk maken waar we staan. En mijn doel blijft om de beste Volkswagen-rijder te zijn, zoals al het geval was sinds de start van het seizoen.”
 
Maxime kan bij deze verplaatsing richting de bergen misschien rekenen op een helpende hand van bovenuit. “Men kondigt wisselende weersomstandigheden aan”, verduidelijkt de man uit Hamoir. “We zullen dus mogelijk moeten omgaan met enkele plensbuien. Ik weet dat ik daarbij kan rekenen op de enorme ervaring van Team WRT met het oog op het bepalen van de juiste afstellingen en dat schrikt me dan ook niet af. Ik hoop gewoon dat het geen loterij wordt … of dat ze dan toch in mijn voordeel uitdraait (lacht). Ik voel me in elk geval klaar om te strijden, in welke weersomstandigheden dan ook!”
 
Bij de twee vrije trainingen van 30 minuten (vrijdag om 13u00 en vervolgens om 17u20) zal het voor Maxime en Team WRT een kwestie blijken van snel bij de les te zijn.  Ze zullen zich ook zo goed mogelijk moeten voorbereiden op de zeer belangrijke kwalificatie (zaterdag om 10u10) waarbij het doel zonder meer een plaats in de Top 12 is, om zo door te stoten tot het tweede gedeelte van de kwalificaties. De eerste race over 23 minuten + 1 ronde volgt snel daarna (zaterdag 15u05), terwijl een tweede confrontatie, met een omgekeerde Top 10 op de startgrid, op zondag plaatsvindt om 11u30. De beide wedstrijden zullen live uitgezonden worden op de website van TCR Europe (http://europe.tcr-series.com).

Persbericht Maxime PottySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in TCR Europe op woensdag 10 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons