van der Horst

Red Bull Ring: Voorbeschouwing Xavier Maassen

Het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux 2021 is onder een goed gesternte gestart. 19 wagens namen in Spa-Francorchamps de start van twee knappe wedstrijden, maar evenwel zonder Xavier Maassen, want de voormalige kampioen van deze prestigieuze merkencup lag door Covid-19 thuis geveld. Maassen maakt dit weekend zijn comeback, op de Oostenrijkse Red Bull Ring. Hij start aan een zeer uitdagende inhaalrace, want met twee nulresultaten door zijn afwezigheid en nog tien wedstrijden op de kalender, liggen de jokers al op tafel…

“Ik heb inderdaad de eerste wedstrijden in de Belgische Ardennen gemist door dat duivelse virus”, vertelt de Limburger die nog aan zijn revalidatie werkt. “Ik was behoorlijk ziek en rijden mocht niet, maar het was fysiek ook niet mogelijk. Ik wens dit virus aan niemand toe, want ook jonge mensen kunnen er behoorlijk ziek van zijn.” 
 
Maassen blijft niet bij de pakken zitten en is dus terug om de kleuren van TeamPGZ by Red Ant Racing te verdedigen. “Ik kijk er enorm naar uit, want die nieuwe Porsche 992 GT3 Cup is een schitterende racewagen en ik kan amper wachten om er mee te racen. Ik weet dat de opdracht stevig is, want ik heb minder testdagen achter de rug, miste de eerste wedstrijden en sta bijgevolg ook nog op nul punten in de strijd om de titel. Een joker heb ik dus niet meer en ik zal van meet af aan moeten scoren en eigenlijk continu op het podium finishen. Maar alleen podiumplaatsen zullen onvoldoende zijn om onder meer de tweevoudige winnaar van Spa, Dylan Derdaele, te bedreigen. Als ik de titel wil, zal ik ook zoveel mogelijk races moeten winnen dit seizoen. Ik wil echter niet opgeven, want dan kan ik beter thuisblijven. Dat ik een beetje geluk zal nodig hebben, dat klopt, maar dat hoort bij topsport, iedereen heeft het geluk al eens nodig en met die coronabesmetting heb ik mijn portie pech voor dit jaar al wel gehad, lijkt me.” 

De meeting in Oostenrijk vindt plaats in het kader van de European Le Mans Series, wat typerend is voor de Porsche Carrera Cup Benelux. De snelste merkencup van de Benelux opteert steeds voor hoogstaande meetings, zoals het FIA WEC, ADAC GT of DTM of nu dus de European Le Mans Series. Traditioneel staan er twee wedstrijden van 30 minuten op het programma.

Persbericht Xavier Maassen
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 13 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons