van der Horst

Red Bull Ring: Zesde plaats voor Jamie Vandenbalck in race 1

Ekris Motorsport - Ekris M4
Ekris Motorsport - Ekris M4
De GT4 European Series Northern Cup is op de Red Bull Ring dit weekend aan zijn derde manche toe. Op zaterdag werd al de eerste race verreden, deze werd gewonnen door het Nederlandse duo Ricardo van der Ende/Max Koebolt in hun Ekris Motorsport Ekris M4. Op de tweede plaats eindigden nog Luc Braams en Duncan Huisman nog twee Nederlands piloten op het podium. De RYS Team InterNetX KTM X-Bow die onze landgenoot Jamie Vandenbalck deelt met Mads Siljehaug startte van op de vijfde positie en kwam als achtste over de lijn. Uiteindelijk werd de wagen als zesde geklasseerd nadat twee die voor de KTM eindigden een straf kregen.
  • De Swert Opticiens
Start Red Bull Ring Race 1
Start Red Bull Ring Race 1
Na twee incidenten na de start waarbij vijf wagens betrokken waren werd de race al na de openingsronde geneutraliseerd met een safety car periode. Na de herstart was het Duncan huisman die de kop nam voor Ricardo van der Ende en Andy Meyrick. De Brit was echter de snelste in het begin van de race en ging voorbij de twee Nederlanders. Na de verplichte pitstop lag nog steeds de Bullitt Racing McLaren op kop, nu met Stephen Patrick aan het stuur, Max Koebolt volgde in de Ekris M4 op plaats twee. De McLaren kreeg echter een stop & go penalty voor een fout bij de pitstop en Koebolt kon alzo de leiding overnemen.

Met nog tien minuten op de klok volgde er een tweede safety car periode nadat Daniel Rymes zijn wagen vast reed in de zandbak. Met nog drie minuten te gaan werd de race herstart, Koebolt hield tot aan de meet de Las Moras Racing McLaren van Luc Braams achter zich. Achim Mörtl pakte in zijn RYS Team Schönramer/Racecom KTM de laatste podiumplaats. De vierde stek ging naar de RYS Team Kiska KTM X-Bow van Lennart Marioneck en Gottfried Pilz, de RYS Team True Racing KTM van Laura Kraihamer en Cedric Freiburghaus sloot de top vijf af.

Foto's: GT4 European Series Northern Cup

 



  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons