van der Horst

Red Bull Ring: Aston Martin wint tweehonderdste GT Open race

Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Emil Frey Racing - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Op de Red Bull Ring kwam dit weekend naast de TCR Europe ook het International GT Open in actie. De race op zaterdag werd gewonnen door de Emil Frey Racing Lamborghini Huracan GT3 van Albert Costa en Giacomo Altoè. Op zondag vond de tweehonderdste GT open race plaats en die kwam op naam te staan van de Optimum Motorsport Aston Martin Vantage GT3 van Jonny Adam en Ollie Wilkinson.
Podium race 1 Red Bull Ring
Podium race 1 Red Bull Ring
Het was de Teo Martin Motorsport McLaren 720S GT3 #17 die de snelste tijd had neergezet in de kwalificatie voor de eerste race. De McLaren reed ook in het begin van de wedstrijd aan de leiding maar verloor die plaats bij de pitstops aan de Emil Frey Racing Lamborghini #63 bestuurd door Altoè. Beitske Visser had in de BMW M6 de tweede plaats ingenomen en wist die tot het einde van de wedstrijd te behouden niettegenstaande zij onder druk kwam te staan van beide Teo Martin Motorsport McLaren’s. Martin Kodric/Henrique Chaves pakten de derde plaats voor Fran Rueda/Andrés Saravia.

Optimum Motorsport - Aston Martin Vantage
Optimum Motorsport - Aston Martin Vantage
De Optimum Motorsport Aston Martin van Jonny Adam/Ollie Wilkinson vertrok in de tweede race van op de pole en de Britse bolide domineerde de tweede race en reed zo goed als gans de race op kop. Achter de Aston Martin woedde er een hevige strijd voor de overige ereplaatsen. Uiteindelijk ging het zilver naar de Teo Martin Motorsport McLaren van Fran Rueda/Andrés Saravia, de laatste podiumtrede viel te beurt aan de SPS Automotive Performance Mercedes AMG GT3 van Miguel Ramos/Fabrizio Crestani.

Foto's: International GT Open
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 16 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons