van der Horst

Red Bull Ring: Aurélien Panis zegeviert in race 2

Aurélien Panis - Arden Motorsport
Aurélien Panis - Arden Motorsport
Aurélien Panis (Arden) profiteerde in de tweede Formule V8 3.5 op de Red Bull Ring optimaal van een safety car periode om zijn tweede zege van het jaar te behalen. De Fransman won voor zijn landgenoot Tom Dillmann (AVF) en Matevos Isaakyan (SMP Racing), die van op de pole was gestart.
Isaakyan nam bij de start de leiding, maar kort daarop volgde een safety car periode wegens de gestrande wagen van Cipriani, waarvan de meeste rijders profiteerden om hun pitstop uit te voeren. Bij Arden werkte men het snelst in de pits en Panis kwam als eerste terug de baan op gevolgd door Dillmann en Isaakyan. De drie koplopers behielden daarna hun positie tot aan de meet.

Tom Dillmann
Tom Dillmann
Louis Delétraz (Fortec Motorsports) pakte de vierde plaats voor Egor Orudzhev (Arden) en Matthieu Vaxivière (SMP Racing). Alfonso Celis Jr. (AVF), Vitor Baptista (RP Motorsport), Beitske Visser (Teo Martin Motorsport en Maeco Bonanomi (RP Motorsport) maakten de top tien vol. Delétraz wordt nu tweede in de puntenstand achter Dillmann, Panis klimt op naar de derde plaats.

Foto's: Formula V8 3.5 & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule Renault 3.5 op zondag 11 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons