van der Horst

Red Bull Ring: Corvette van start tot finish in Race 1

Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
Callaway Competition - Corvette C7 GT3-R
De Callaway Competition Corvette C7 GT3-R van Daniel Keilwitz en Marvin Kirchhöfer heeft van start tot finish de eerste ADAC GT Masters-wedstrijd op de Red Bull Ring gecontroleerd. Al in de kwalificaties bleek de Corvette in handen van Kirchhöfer een klasse apart met een chrono die maar liefst een kleine halve seconde sneller was dan de rest van het veld, P2 tot en met P29 werd daarentegen gescheiden door minder dan een seconde. De voornaamste tegenstand kwam van de Team Schnitzer BMW M6 GT3's, die in formatie losjes aansluiting konden behouden dankzij verschillende safety car-interventies, maar een aanval op de leiding zat er nooit in. Het voornaamste spektakel speelde zich dan ook daarachter af.
Kevin Estre was een man met een missie in de tweede wedstrijdhelft. Een snelle pitstop van de KÜS Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3 R #17 stelde de Fransman meteen in staat om tijdens zijn outlap een aanval te lanceren op landgenoot en tevens kampioenschapsleider Mathieu Jaminet in de Herberth Motorsport Porsche #99. Na enkele malen proberen schoof Estre voorbij en na een herstart herhaalde hij hetzelfde trucje bij de Land Motorsport Audi R8 LMS #28 van de broers van der Linde, om uiteindelijk de vierde plek veilig te stellen. Door de overwinning van Keilwitz en Kirchhöfer moeten Jaminet en Robert Renauer wel de leiding in de puntentelling afstaan aan eerstgenoemden.

Beste Belg was Dries Vanthoor (TECE Audi #12) op een bescheiden veertiende plek. Adrien De Leener en Klaus Bachler realiseerden een knappe inhaalrace met de KÜS Team 75 Bernhard Porsche #18 en rukten op van P27 naar P15. Alessio Picariello kende een tegenvallende kwalificatie met de 25e tijd en teamgenoot Christopher Mies kon enkel P20 binnenhalen. De Aust Motorsport Audi van Nikolaj Rogivue (teamgenoot van Frédéric Vervisch) veroorzaakte bij de start meteen een rode vlag doordat de wagen met koppelingproblemen niet weggeraakte van de grid.

--- UITSLAG ADAC GT MASTERS RACE 1 RED BULL RING (PDF) ---

Foto: ADAC



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op zaterdag 9 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring ADAC.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons