Red Bull Ring: Dominante zege voor Nick Cassidy

Nick Cassidy - AlphaTauri AF Corse Ferrari 488 Evo
Vertrokken van op de pole wist Nick Cassidy (AlphaTauri AF Corse Ferrari 488 Evo) de koppositie gans de wedstrijd te behouden en hij won de eerste DTM race met een voorsprong van 2,5 seconden op René Rast (Team ABT Audi R8 LMS). De race liep opnieuw uit op een ontgoocheling voor Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche 911 GT3 R), al na tien ronden zat de race voor hem er op.
Podium race 1 Red Bull Ring
Niemand kon Cassidy bedreigen in de eerste race voor de DTM op de Red Bull Ring. Cassidy is tevens samen met Sheldon van der Linde de enige rijder die dit jaar al meer dan één zege wist te scoren. Rene Rast (Team ABT Audi R8 LMS Evo II) en Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini Huracan) gingen met elkaar de strijd aan voor de tweede plaats en het was de Duitser die uiteindelijk het pleit won.

Lucas Auer (Team WINWARD Mercedes-AMG) en Thomas Preining (KÜS Team Bernhard Porsche 911 GT3 R) kwamen respectievelijk als vierde en vijfde over de lijn maar kregen beiden een penalty van 10 seconden (respectievelijk voor te hoge snelheid in de pitlane en een te vermijden contact tijdens de race) en vielen zo terug naar de posities negen en tien. Nico Mueller (Team Rosberg Audi R8 LMS Evo II) kreeg zo de vierde plaats cadeau, hij werd in het klassement gevolgd door Kelvin van der Linde (ABT Sportsline Audi R8 LMS Evo II), Maro Engel (GruppeM Racing Mercedes-AMG), Maximilian Goetz (Team WINWARD Mecedes-AMG) en Luca Stolz (Team HRT Mercedes-AMG). Sheldon van der Linde (Schubert Motorsport BMW M4) eindigde net buiten de top tien en scoorde geen punten.

Foto's: DTM-Media-Team

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Deutsche Tourenwagen Masters op zaterdag 24 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring DTM.