van der Horst

Red Bull Ring: Dubbele winst voor Oregon Team

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
De Red Bull Ring was de volgende stop voor de International GT Open en het was de Oregon Team Lamborghini die tweemaal op het hoogste podiumschavot stond. Op zaterdag was het het exemplaar van Glenn van Berlo en Kevin Gilardoni dat zegevierde, voor teamgenoten Leonardo Pulcini en Benjamin Hites. Alleen pakten deze laatsten op zondag de winst, waardoor de titelstrijd nog steeds open blijft voor beide equipes.
  • Hamofa Performance
De zaterdagrace startte op een natte baan, maar eens die wat meer opdroogde, kwamen de Lamborghini's meer naar voren. In het begin was het de Kessel Racing Ferrari die de betere was, maar eens de pitstops afgerond waren, passeerde Gilardoni de Ferrari voor de leiding. Hetzelfde deed Hites, die wel jacht probeerde te maken op de zusterwagen, maar uiteindelijk te kort kwam. Ook de strijd voor het laagste podiumtrapje kwam pas tegen het einde van de race in een beslissende plooi en die ging naar Adam Christodoulou en Reema Juffali in de Theeba Motorsport Mercedes.

Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Oregon Team - Lamborghini Huracan GT3 EVO
Tijdens de race op zondag was het de polesittende Olimp Racing Audi die zowel de race maakte, maar ook hielp om de race te beslissen. Terwijl Karol Basz in het begin van de race aan de leiding reed, eindigde teamgenoot Marcin Jedlinski later in de vangrail. Hierdoor kwam de safety car buiten en hield het veld achter zich tot de voorlaatste ronde van start ging. Daar maakte Pulcini de beslissende pass voor de winst over Steve Jens en Sébastian Baud in de Getspeed Mercedes. Dino Steiner en Max Hofer in de Aust Motorsport Audi eindigden als derde. Hiermee is het verschil tussen beide Oregon Team equipes maar één puntje, waar van Berlo en Gilardoni nu de bovenhand hebben.

Foto's: GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in International GT Open op zondag 11 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons