van der Horst

Red Bull Ring: FK Performance Motorsport en Team Joos by RACEmotion verdelen de zeges

Bruno Spengler en Maxime Oosten
Bruno Spengler en Maxime Oosten
Op de Red Bull Ring kwam ook de ADAC GT Masters in actie. Op zaterdag was het een BMW 1-2 met Maxime Oosten en Bruno Spengler voor FK Performance Motorsport op kop, terwijl Porsche op zondag met een 1-2 geëindigd. Beide wagens waren van Team Joos by RACEmotion met Christian Engelhart en Michael Joos op kop.
  • Skylimit Events
FK Performance Motorsport - BMW M4 GT3
FK Performance Motorsport - BMW M4 GT3
Nochtans was het niet de FK Performance Motorsport BMW die als eerste over de meet kwam. In feite waren ze zelfs pas derde, achter de GRT Grasser Racing Lamborghini en de leider in het kampioenschap, de Landgraf Motorsport Mercedes. Maar na de technische keuring werden beide wagens gediskwalificeerd omwille van dat men niet genoeg benzine meer in de tank had. Overigens was dit het debuut van Oosten in het kampioenschap. De voormalige piloot in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux maakte samen met Spengler indruk door maar liefst zeven wagens in te halen vanuit hun startpositie. Eduardo Coseteng en Ben Green in de Schubert Motorsport BMW eindigt als tweede, terwijl Jannes Fittje en Nico Menzel in de Huber Motorsport Porsche op het laagste trapje eindigde.

Team Joos by RACEmotion - Porsche 911 GT3-R (992)
Team Joos by RACEmotion - Porsche 911 GT3-R (992)
Tijdens de tweede wedstrijd stond er geen maat op Joos en Engelhart. Deze laatste zorgde voor het gat, zodat de teameigenaar van Team Joos by RACEmotion het kon afmaken. Voor de tweede plaats was er wel meer strijd, maar daar haalde Sven Müller en Finn Gehrsitz na een inhaalmanoeuvre waar de Haupt Racing Team Mercedes van Philip Ellis en Petru Umbrarescu niets tegen kon beginnen en tevreden moest zijn met de derde plek.

Foto's: ADAC GT MastersDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in ADAC GT Masters op dinsdag 26 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Red Bull Ring.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons