van der Horst

Red Bull Ring: Formula Renault Eurocup zonder Max Defourny

Max Defourny
Max Defourny
Nu bijna twee maanden na de manche te Monaco hervat de Formula Renault Eurocup zijn seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk voor de vijfde van tien manches. Maar op de deelnemerslijst ontbreekt echter onze landgenoot Max Defourny. De jonge Belg zag zich verplicht om het seizoen te staken nadat een van de sponsors afhaakte.
Max Defourny - MP Motorsport
Max Defourny - MP Motorsport
Max Defourny twijfelde lang of hij nog een seizoen zou bij doen in de Formule Renault, zijn derde in de Eurocup na een seizoen in de Northern Cup nadat hij in de winter had getest met een GP3 bolide. Uiteindelijk stapte hij in bij het Formule Renault team van het Nederlandse MP Motorsport. Defourny startte het seizoen als een van de favorieten voor de titel maar de resultaten bleven uit. Na Monaco stond hij als tiende gerangschikt in de tussenstand. Nu komt er dus vroegtijdig een einde aan zijn seizoen en zullen we Defourny dus ook niet aan het werk zien volgende week bij de manche in het kader van de 24 Hours of Spa.  

Foto's: Georges De Coster
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op woensdag 18 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons